Αφιερώματα Τελευταία Νέα

Πόνημα για την Γιορτή της Μητέρας (της Γεωργίας Ανδρέου)

Μητέρα

Η σημαντική έννοια της μητρότητας είναι η αφορμή για την θέσπιση της Παγκόσμιας Γιορτής της Μητέρας, ευκαιρία για απόδοση τιμής στο ηρωικό της  πρόσωπο αλλά και ανασκόπησης  για την στήριξη της μέσα στις δυσκολίες της εποχής μας.

Η Μητέρα είναι αυτή που ανατρέφει την νέα γενιά και οδηγεί την ανθρωπότητα. Κατανοώντας το πόσο σημαντική είναι η μητρότητα, οδηγούμαστε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε την αναγκαιότητα στήριξης της μητέρας από τους κρατικούς φορείς παρέχοντας της την δυνατότητα να προσφέρει το υψηλό πανανθρώπινο έργο της, παράλληλα με την δική στήριξη στα δικαιώματα της σαν ανθρώπινη υπόσταση, σαν εργαζόμενη, σαν δημιουργικό μέλος της κοινωνίας. 

Μια καλή μητέρα είναι η καρδιά του σπιτιού και της κοινωνίας ολόκληρης που με την θυσιαστική της αγάπηστηρίζει και οδηγεί. Γι’ αυτό και στην ορθόδοξη Ελλάδα η Γιορτή της Μητέρας τιμόταν την ημέρα της Υπαπαντής του Χριστού, προβάλλοντας το πρότυπο της Παναγίας της Μητέρας όλων μας, της Μάνας της αγάπης και της θυσίας που ο Υιός Της οδηγεί την ανθρωπότητα προς την  Ζωή, την καλοσύνη και τη χαρά, την Σωτηρία.

Χρέος όλων μας είναι να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στην Μητέρα και αναγνωρίζοντας και τιμώντας την προσφορά της να την στηρίξουμε ως την πραγματικήστυλοβάτη και δημιουργού ενός καλυτέρου μέλλοντος.

Χρόνια Πολλά!!!

Ανδρέου Γεωργία

Σχετικά Άρθρα