Κόμματα Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Στην Βουλή έφτασε το θέμα της XanthiNews.gr σχετικά με τον Κίνδυνο κατάρρευσης του υδατόπυργου του Νέου Ζυγού στον Δήμο Αβδήρων

Το κόμμα της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε ερώτηση στην Ελληνική Βουλή με Αριθμό Πρωτοκόλλου 4821/18-04-2022 σχετικά με το θέμα που ανέδειξε και η Xanthinews.gr «Κίνδυνος κατάρρευσης υδατόπυργου Νέου Ζυγού Δήμου Αβδήρων Ξάνθης».

Να μας απαντήσει ο Δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης τι έχει κάνει μέχρι σήμερα για τον υδατόπυργο αυτό…

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 18/04/2022

Των:              Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή

ΠΡΟΣ:            Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ:           «Κίνδυνος κατάρρευσης υδατόπυργου Νέου Ζυγού Δήμου Αβδήρων Ξάνθης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Δήμου Αβδήρων Ξάνθης, ο υδατόπυργος του Νέου Ζυγού (οικισμός Δ.Ε. Βιστωνίδας) κινδυνεύει να καταρρεύσει, λόγω της απαράδεκτης στατικής του κατάστασης. Οι δεκάδες ρωγμές στη βάση του υδατόπυργου, οι ρωγμές στη δεξαμενή του και η εμφανής ρηγμάτωση της δοκού του καταδεικνύουν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα επικείμενης κατάρρευσης με απρόσμενες συνέπειες.

Πέριξ του υδατόπυργου επιπρόσθετα και με δεδομένη την επικινδυνότητά του σταθμεύουν οχήματα, προκειμένου οι οδηγοί ή οι επιβάτες αυτών είτε να αθληθούν είτε να παρακολουθήσουν αγώνες στο παρακείμενο γήπεδο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε όπως αποκαταστήσετε τη στατική κατάσταση του αναφερόμενου υδατόπυργου, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχομένως δυσάρεστες συνέπειες, εξαιτίας μιας επικείμενης κατάρρευσής του;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το σχετικό μας άρθρο

Σχετικά Άρθρα