Κοινωνία Τελευταία Νέα

Στην Νορμανδία μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

“ΑΠΟΒΑΣΗ” ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΙ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜ.ΣΧ. ΞΑΝΘΗΣ

Από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Isigny Sur Mer της Νορμανδίας, στη Γαλλία, σχολική ανταλλαγή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και του σχολικού συγκροτήματος Jacques Prévert στο πλαίσιο του προγράμματος ΚΑ201 ERASMUS+, CHLOERIS (Chemins pour l’Ouverture Européenne, la Rencontre et l’inclusion par le Sport).

Το Πρόγραμμα CHLOERIS αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού πιλοτικού έργου «Partageons tous ensemble la passion des Jeux»/ «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων», μια δράση-ομπρέλα που περιλαμβάνει 26 διακρατικές συμπράξεις μεταξύ σχολικών μονάδων της Νορμανδίας στη Γαλλία και της Ελλάδας.

Η δράση αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 και υποστηρίζεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, τη Γαλλική Πρεσβεία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την ΕΘΝΟΑ κι άλλους φορείς. Στα πλαίσια του Προγράμματος το Σχολείο μας χρηματοδοτείται με το ποσό των 26.240 ευρώ, για εκπαιδευτικές κι αθλητικές δράσεις που αφορούν το ολυμπιακό ιδεώδες, καθώς και για δράσεις εκπαιδευτικών ανταλλαγών.

Οι Γάλλοι εταίροι μας επιφύλαξαν μια ζεστή και εγκάρδια υποδοχή. Οι 21 μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης και οι 4 εκπαιδευτικοί που πήραν μέρος στο ταξίδι στη Νορμανδία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κοινές εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες με τους Γάλλους μαθητές και να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Νορμανδίας με εκπαιδευτικές επισκέψεις στο μουσείο του Disney, τις ακτές της απόβασης και το Mont Saint Michel.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για τον Μάιο, όταν το 9ο Δημοτικό Σχολείο θα υποδεχθεί εκπαιδευτικούς και μαθητές από το Isigny sur Mer στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα