Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΓΕΣ: Εκδηλώσεις για την επέτειο για τα 81 χρόνια από τη Μάχη των Οχυρών

Η 81η επέτειος από την Μάχη των Οχυρών, η οποία διεξήχθη από τις 6 έως τις 9 Απριλίου του 1941 γιορτάστηκε, χθες, Κυριακή 10 Απριλίου στα οχυρά «Ρούπελ», «Οχυρό» (Ιστίμπεη), «Νυμφαίας», «Εχίνος» και «Λίσσε».

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι αμύνθηκαν και υπερασπίστηκαν τα οχυρά τον Απρίλιο του 1941.

Την τελετή για την Μάχη των Οχυρών στο οχυρό «Ρούπελ» τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνος Αχιλλέα Καραμανλής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος. Παρέστησαν επίσης βουλευτές, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς «Αχιλλέας» αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού «Μέγας Αλέξανδρος» αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News

Σχετικά Άρθρα