fbpx
ΚαβάλαΤελευταία Νέα

Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στα Πετρέλαια Καβάλας

Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής-Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί-Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι το Περιγιάλι-Πυκνός μαύρος καπνός έχει «κάτσει» στην περιοχή λόγω της άπνοιας

Μετά από περίπου 5 ώρες, αίσιο αποτέλεσμα είχαν οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου 9 Απριλίου 2022 στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας μετά από έκρηξη σε δεξαμενή συγκέντρωσης ελαιολημμάτων η οποία ακούστηκε μέχρι και το Περιγιάλι στην Καβάλα.

Ωστόσο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής από Καβάλα, Χρυσούπολη και Δράμα και συγκεκριμένα 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ειδικά βραχιονοφόρα παραμένουν στο σημείο προκειμένου να αντιμετωπιστεί τυχόν αναζωπύρωση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί εργαζομένων ή πυροσβεστών, ενώ στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται, πάντως, ότι πυκνός μαύρος καπνός έχει «κάτσει» στην περιοχή λόγω της άπνοιας που επικρατεί.

Νωρίτερα χθες βράδυ

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε στις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων στη Νέα Καρβάλη Καβάλας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έκρηξη σε δεξαμενή με υπολείμματα πετρελαίου που περιείχε και νερό και βρισκόταν εκτός παραγωγικής διαδικασίας.

Η φωτιά ξεκίνησε από την οροφή της δεξαμενής χωρίς να επεκταθεί.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας που επιχειρεί την κατάσβεσή της φωτιάς, ενώ ψύχονται παράλληλα τα πλευρικά της τοιχώματα. Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός.

Σχετικά Άρθρα