fbpx
Κύριο ΘέμαΜειονότηταΤελευταία Νέα

Στο Ιφτάρ του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου παρακάθισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης

Στο πρώτο ιφτάρ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μετά από δύο χρόνια αναβολής, λόγω πανδημίας, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης, ΜανώληςΤσέπελης -προσκεκλημένος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης, που είχε την ευθύνη για το δείπνο.

Συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Λεβέντ Καρά ΟσμάνΧασάν και ΣουάΜπεκήρΟγλού, παρακάθισε στο βραδινό γεύμα, με το οποίο, οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας ολοκληρώνουν την καθημερινή νηστεία του Ραμαζανιού, κατά τη δύση του ηλίου.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, για την περίοδο που διανύουμε, μια περίοδο, που αν και αφήνουμε σιγά σιγά πίσω την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, εντούτοις, πρέπει να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, τόσο σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, όσο και για τις νέες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Ο κ. Τσέπεληςτόνισε τη χαρά και την ικανοποίησή του, που ως Δήμαρχος είχε την ευκαιρία, αλλά και τη θεσμική υποχρέωση να δώσει «το παρόν» σε μια θρησκευτική εκδήλωση, η οποία,διοργανώνεται, ουσιαστικά, από ένα σχολείο του Δήμου μας.

«Οι μέρες που διανύουμε μπορεί να είναι δύσκολες, είναι όμως και ιερές. Οι Χριστιανοί ετοιμαζόμαστε να βιώσουμε το Θείο Δράμα. Οι συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι διανύουν την περίοδο του Ραμαζανιού. Πιστεύω ότι μέσα από τις θρησκείες μας, θα καταφέρουμε να αντλήσουμε δύναμη και φώτιση, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Άλλωστε, έχουμε μάθει να μην αποφεύγουμε τα προβλήματα, αλλά να προσπαθούμε να τα λύνουμε. Έτσι, θα συνεχίσουμε. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα