Η ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ξάνθης συμμετείχε στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού,
ένα κορυφαίο γεγονός στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της 10ης Διεθνούς Έκθεσης ARTOZYMA που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από 2 έως 4 Απριλίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου τους απονεμήθηκε το 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ.
Την ομάδα που διαγωνίστηκε αποτέλεσαν οι μαθητές της ειδικότητας Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής Χατζιρέ Αλή, Κυριακή Ποτόλια, Ραφαήλ Σερεσλίδης και Σελμάν Χουσείν με αρωγό τον εκπαιδευτικό κ. Χρήστο Δελή.
Οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν στις παρακάτω κατηγορίες:
Σάββατο 2 Απριλίου – Κατηγορία Ψωμιού
- Ψωμί Χωριάτικο
- Ψωμί Αργής Ωρίμανσης
- Ψωμί του Τόπου μας – ελεύθερη επιλογή
Κυριακή 3 Απριλίου – Κατηγορία Ελληνικό Πρωινό στο Φούρνο
- Τσουρέκι
- Παραδοσιακό Κουλούρι & Καινοτόμο Κουλούρι
- Πίτα (τοπική)
- Γκουρμέ σάντουϊτς
- Μια καινοτόμα πρόταση – ελεύθερο θέμα
Δευτέρα 4 Απριλίου – Κατηγορία Εθνικό Ψωμί
- Ψωμί της Πινακωτής
Το πρωτάθλημα που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της Artozyma 2022, διοργάνωσε η GRUPPOFL υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος με τη στήριξη του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας» και την αρωγή και χορηγία της ΔΕΘ HELEXPO.
Χορηγοί της ΕΠΑΣ Ξάνθης:
Κοινωνικό Κέντρο “ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ”, ΣΕΚΕ ΑΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- Meat Company, ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ-Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Κτήμα ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ, F.C.S. Αφοι ΚΑΤΣΑΡΙΔΗ, Αφοι ΔΑΛΑΚΛΙΔΗ.