Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ξάνθη: «Ώρα της Γης»: Το Σάββατο τα φώτα σβήνουν από την Κεντρική Πλατεία έως την πλατεία Ελευθερίας

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στην Παγκόσμια Περιβαλλοντική Δράση «Ώρα της Γης», με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στον πλανήτη.

Για το λόγο αυτό, προσκαλεί όλους τους πολίτες, τους φορείς και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 να σβήσουν ταυτόχρονα τα φώτα για μια ώρα: από τις 20:30 μέχρι τις 21:30.

Κατά το ίδιο διάστημα, ο Δήμος Ξάνθης γυρίζει τον διακόπτη στην 28ης Οκτωβρίου, από την Πλατεία Ελευθερίας έως την κεντρική Πλατεία, στέλνοντας μαζί με εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί, πλέον, επιτακτική ανάγκη.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος μας, δίνοντας προτεραιότητα στην περιβαλλοντική προστασία έχει προχωρήσει, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας, στην αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών, στα διοικητικά του όρια, με φωτιστικά σώματα τύπου Led και έχει προμηθευτεί λαμπτήρες ίδιου τύπου για τις ανάγκες των υπηρεσιών και δομών του -έργο, για το οποίο βραβεύτηκε πρόσφατα με την BRONZE διάκριση από την κορυφαία διοργάνωση της Τ.Α. «Best City Awards 2022».

Σε μια εποχή, που οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής απειλεί το σύνολο της ζωής πάνω στη γη, ας υψώσουμε τη φωνή ενάντια σε κάθε πρακτική που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, στην καταστροφή.

Ας δώσουμε μια ευκαιρία στον πλανήτη. μια ευκαιρία σε εμάς τους ίδιους.

Σχετικά Άρθρα