fbpx
Οικολογία Τελευταία Νέα

Νυφίτσα (mustela nivalis): Ζει στις προστατευόμενες περιοχές της Θράκης

Η γούνα της είναι καφέ – κόκκινη, ενώ το κάτω της μέρος είναι κρεμ – λευκό. Το στενό της κεφάλι στηρίζεται σε έναν μακρύ λαιμό. Τα πόδια της είναι μικρά. Τα μάτια της είναι μεγάλα και μαύρα και τα αυτιά στρογγυλά.

Η νυφίτσα ζει σε ποικιλία ενδιαιτημάτων, όπως ανοιχτά δάση, λιβάδια, στέπες και ημιερημικές περιοχές. Κατασκευάζει τη φωλιά της σε τρύπες του εδάφους ή σε κοιλότητες δέντρων. Είναι μοναχικό ζώο και δραστηριοποιείται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η τροφή της αποτελείται κυρίως από τρωκτικά.

Μπορεί να αναπαράγεται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αν και προτιμά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η κύηση διαρκεί έξι εβδομάδες και ο αριθμός των μικρών κυμαίνεται από τέσσερα έως οκτώ. Την συναντάμε σε όλη την έκταση του ΕΠΑΜΑΘ.

Πληροφορίες από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας- Ισμαρίδας και Θάσου

loading...

Σχετικά Άρθρα