Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Έφυγε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο από το Θρακικό Πέλαγος. Στην Αλεξανδρούπολη οχηματαγωγό κατεβάζει άρματα μάχης

Έφυγε από την περιοχή του Θρακικού Πελάγους με προορισμό την Κρήτη το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman από το οποίο απονηώνονταν για πάνω από 15 μέρες μαχητικά F-18 και εκπαιδεύονταν στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης σε συνεργασία με όλα τα Συμμαχικά πλοία που το συνόδευαν.

Την ίδια ώρα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου ένα νέο γιγάντιο οχηματαγωγό με στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ… Στο λιμάνι θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια, σύμφωνα με Πληροφορίες θα μεταφερθεί μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία ή στη Ρουμανία, ενισχύοντας τις αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες το οχηματαγωγό μεταφέρει κυρίως άρματα μάχης.

Το τεράστιο πλοίο έφτασε στις 5 το απόγευμα όπως ανακοίνωσε σε μήνυμα του στο Twitter ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ επεσήμανε με δικό του τουίτ ότι αυτό το γεγονός αποδεικνύει τον στρατηγικό ρόλο και αξία που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα