ΑστυνομικάΤελευταία Νέα

Τι λέει η Αστυνομία για τις 63 διαρρήξεις οχημάτων και επιχειρήσεων στην πόλη της Ξάνθης

Εξιχνιάστηκαν 63 διαρρήξεις οχημάτων και επιχειρήσεων στην πόλη της Ξάνθης 

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, πενήντα πέντεδιαρρήξεις οχημάτων και οχτώεπιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν από τις 28-2 έως και την 21-3-2022 στην Ξάνθη. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (21-3-2022) το πρωί στην Ξάνθη δύο (2) ημεδαποίσε βάρος των οποίων  σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων  προέκυψε ότι οι δύο δράστες και δύο ακόμη άγνωστοι συνεργοί τους, ενεργώντας με διάφορες συνθέσεις,διέρρηξαν από την πόλη της Ξάνθης σαράντα οχτώ(48) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,(7)επτά Ι.Χ.Φ αυτοκίνητα και οχτώ(8) επιχειρήσεις προκαλώντας παράλληλα και φθορές.

Κατά την διάπραξη των κλοπών αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους μεταξύ άλλων χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές,εργαλεία, φιάλες αλκοόλ, ενδύματα, καλλυντικά και προσωπικά έγγραφα- αντικείμενα, ενώ σε τριάντα τέσσερις (34) περιπτώσεις δεν αφαίρεσαν κάτι από το εσωτερικό τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες με δύο αφαιρεθείσες τραπεζικές κάρτες πραγματοποιήσαν αγορές σε καταστήματα της πόλης.

Στο πλαίσιο των ερευνώνπου πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν ένα μέρος των αφαιρεθέντωντα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ενώ επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  ένα κινητό τηλέφωνο, μία ηλεκτρονική συσκευή, δύο κάρτες τραπέζης και ενδύματα,το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται.

Επιπλέον στην κατοχή του ενός δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκανστον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα