Τελευταία Νέα

Αιμοδότες Ξάνθης: «ΕΑΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ  2022» εις  μνήμη Απόστολου Λέφα

          Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ενημερώνει ότι ξεκινάνε από την Τετάρτη 23 Μαρτίου  έως και την Παρασκευή 1 Απριλίου  οι ΕΑΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2022 σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Η όλη δράση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης και Ν. Καβάλας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια ΑΜΘ-Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, και τους Δήμους Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου και Αβδήρων και Νέστου. Θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της περιοχής της Χρυσουπόλεως, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο της Αθήνας και στο οποίο δυστυχώς φιλοξενούνται και παιδάκια της περιοχής μας. Ταυτόχρονα με την ενέργεια αυτή καλύπτουμε και τις αιμοδοτικές ανάγκες των συμπολιτών μας σε Ξάνθη και Καβάλα που «φιλοξενούνται» σε Νοσοκομεία της Αθήνας και της Νοτίου Ελλάδος. Είναι λοιπόν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και εν όψει των επικείμενων διακοπών και αργιών του Πάσχα των χριστιανών συντοπιτών μας αλλά και της νηστείας του Ιερού Ραμαζανίου που ξεκινάει στις 2 Απριλίου,  να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μυήσουμε στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και όλους αυτούς τους υγιείς συμπολίτες μας που ακόμη δεν πήραν την απόφαση να αιμοδοτήσουν εθελοντικά όπως και τους μαθητές της τρίτης τάξης των Λυκείων μας που συμπλήρωσαν τα 17 τους έτη και μπορούν πλέον με τη συγκατάθεση και των κηδεμόνων τους να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου της «αγάπης».        

 Για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που φέτος συμπληρώσαμε τα σαράντα επτά (47) έτη «προσφοράς» (1975-2022) αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας οι οποίοι κατά την πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε, παλιότερα μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους, και τώρα στις κεντρικές αιμοδοσίες στο κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Νέστου στη Χρυσούπολη. «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» στην Ξάνθη και στη Χρυσούπολη, οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας  ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες. Οι ΕΑΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2022 είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Απόστολου Λέφα από το Αγίασμα του Δήμου Νέστου, του διευθυντή, του εκπαιδευτικού, του εθελοντή «της αγάπης»,  που πρώτος «πάλεψε και έβαλε» την εθελοντική αιμοδοσία στα Λύκεια και στους μαθητές της Ξάνθης.

Σας καλούμε λοιπόν όλους όσους είστε και αισθάνεστε υγιείς, να συμμετάσχετε σε αυτή τη δράση και να προσπαθήσετε να δοκιμάσετε αυτή την υπέρτατη εμπειρία προσφοράς και δοτικότητας  αποτελώντας τα νέα μέλη της οικογένειάς μας. Τέλος σας επισυνάπτουμε το συνολικό πρόγραμμα των εθελοντικών αιμοδοσιών για να δει ο καθένας ποια ημέρα, ώρα και τοποθεσία τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                 Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

Σχετικά Άρθρα