Τελευταία Νέα

Ξάνθη: Κορυφώνεται σήμερα στο Πετροχώρι η ελληνομερικανική στρατιωτική άσκηση «Θρακική συνεργασία-22»

Κορυφώνεται σήμερα η μεγάλη ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα από τις 14 Μαρτίου στην Ξάνθη. Η άσκηση έχει την ονομασία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22 / THRACIAN COOPERATION-22» και πραγματοποιείται στο Πεδίο Βολής Ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης (ΠΒΑΞ), με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών τμημάτων. Στόχος είναι η συνεκπαίδευση αμερικανικών και στρατιωτικών τμημάτων.
Οι Αμερικανοί συμμετέχουν με άρματα μάχης «Abraams» και τεθωρακισμένα οχημάτων μάχης «Bradley» τα οποία έχουν φέρει από τη Ρουμανία, ενώ η χώρα μας εντυπωσιάζει με τις ισχυρές δυνάμεις Πεζικού, τα πανίσχυρα άρματα Leopard, αλλά και τη δυναμική παρουσία της Αεροπορίας Στρατού με ελικόπτερα Apache και Kiowa Warrior.
Αύριο το βράδι αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το οχηματαγωγό πλοίο LIBERTY PASSION των ΗΠΑ, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό των αμερικανικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην άσκηση.
Η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση εντάσσεται στο συνολικό προγραμματισμό των κοινών ασκήσεων στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] με τις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα