fbpx
ΜειονότηταΤελευταία Νέα

«Σφαλιάρα» και από τον Χ. Ζειμπέκ για την βεβήλωσης του παλαιού Μουσουλμανικού Νεκροταφείου στον οικισμό του Πετεινού (Δήλωση)

Ο Βουλευτής του Σύριζα Ξάνθης και υποστηρικτής των ενεργειών του Δημάρχου Αβδήρων έως σήμερα έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το θέμα που αποκάλυψε το XanthiNews.gr για τα νεκροταφεία του Πετεινού.

Η δημοτική αρχή του Δ. Αβδήρων προέβη σήμερα σε μια πρωτοφανή ενέργεια βεβήλωσης του παλαιού Μουσουλμανικού Νεκροταφείου στον οικισμό του Πετεινού, με σκοπό να μετατρέψει το οικόπεδο σε χώρο αναψυχής. Τα μνήματα που βεβηλώθηκαν χρονολογούνται περίπου από τον 17ο αι. και είναι άμεσα συνδεμένα με την πολιτισμική κληρονομιά μας. Ήδη ενημερώσαμε τον αρμόδιο Εισαγγελέα και ήρθα σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, ώστε να σταματήσει εδώ αυτό το έγκλημα και να λάβουν τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του χώρου.

Bu gün Horozlu Mezarlığında Bulustra Beledyesi tarafindan kültür ve tarih mirasımız katledildi maalesef ölülerimize bile saygı gösterilmedi.Bu olayı yalnızca kınamak yetmiyor.Sayın Burhan Baran ile Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduk.Atina ile yaptığım görüşmeler sonucunda çalışmalar durduruldu fakat maalesef geçmişimizden çok az bir kısım kurtuldu.

Σχετικά Άρθρα