fbpx
ΜειονότηταΤελευταία Νέα

Οντέρ Μουμίν: «Βάναυση προσβολή του Ισλάμ η εξαφάνιση του νεκροταφείου Πετεινού»

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει ο Οντέρ Μουμίν την «πλήρη κατεδάφιση των τάφων και την εξαφάνιση του νεκροταφείου Πετεινού», όπου ο Δήμος Αβδήρων σχεδιάζει να κάνει χώρο αναψυχής.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου καλεί άμεσα τη Δημοτική Αρχή Αβδήρων να «ανακαλέσει την παράνομη, καταχρηστική και κατά παράβαση κάθε αρχής δικαίου τελεσθείσα απόφαση και τις συνακόλουθες πράξεις της που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, αλλά πάνω από όλα τη μνήμη των θαμμένων νεκρών ομοθρήσκων μας».

Παράλληλα, καλεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου σε έκτακτη συνεδρίαση «αποστέλλοντας στη γραμματεία του συμβουλίου την εισήγησή μου, για την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος με αίτημα επαναφοράς στην πρότερα κατάσταση των πραγμάτων» ενώ καλεί και τον συνάδελφο του Δήμαρχο Αβδήρων να «επαναφέρει τη λογική και να αποκαταστήσει άμεσα τη βάναυση προσβολή της Ισλαμικής θρησκείας».

Για το θέμα, υπήρξε νωρίτερα αντίδραση και από τη Μουφτεία Ξάνθης, η οποία καλεί την Πολιτεία να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί το «λάθος των τοπικών Αρχών».

Σχετικά Άρθρα