Τελευταία Νέα

Σύριζα Ξάνθης: Καταγγελία για τη βεβήλωση των Μουσουλμανικών Νεκροταφείων στο Δήμο Αβδήρων

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ -ΑΜΘ

Η Θεματική των Δικαιωμάτων και της Φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΜΘ, καταγγέλλει  με τον πλέον σαφή τρόπο την βέβηλη πράξη του Δημάρχου Αβδήρων. Η καταστροφή του παλιού μουσουλμανικού νεκροταφείου μας θυμίζει μαύρες σελίδες της ιστορίας που νομίζαμε ότι είχαν παρέλθει.

Η πράξη αυτή  παραβιάζει όχι μόνο τον ποινικό νόμο, αλλά πρώτα και κύρια το αρχαίο ήθος αυτόν τον απαράγραπτο νόμο του σεβασμού στους νεκρούς. Ταυτόχρονα αυτή η βάρβαρη πράξη δημιουργεί πρόβλημα στο κλίμα ηρεμίας της περιοχής.

Ο Δήμαρχος στο όνομα μάλλον ενός “επενδυτικού σχεδίου” λειτουργεί με την πράξη του αυτή ως “κοινός προβοκάτορας”.  Δεν θα του επιτρέψουμε.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε εργασίας στον χώρο. Ζητούμε να επιληφθεί του θέματος κάθε αρμόδια αρχή τόσο όσον αφορά στο ποινικό σκέλος, όσο και στο πειθαρχικό.  Σε κάθε περίπτωση όσον μας αφορά θα στηλιτεύουμε με τον πιο έντονο τρόπο πράξεις που θίγουν τον πυρήνα του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της περιοχής. Δεσμευόμαστε να φέρουμε το θέμα αυτό στο υψηλότερο επίπεδο.

Γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο αγώνας για τα δικαιώματα δεν είναι μια υπόθεση δημοσίων σχέσεων  αλλά ταυτοτικό του στοιχείο. Η ύβρις ακολουθείται από την νέμεση. Ο Δήμαρχος των Αβδήρων θα φέρει ως μαύρο στίγμα την πράξη του αυτή ως το τέλος της πολιτικής του καριέρας που μετά από αυτό μάλλονθα ολοκληρωθεί σύντομα.

Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα