Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ο Βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης εξασφάλισε την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου Ειδικού και Μουσικού Σχολείου στη Διομήδεια (Βίντεο)

Επίσημη και αναλυτική ενημέρωση από τον Βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας προς τους διευθυντές για το χρονοδιάγραμμα της ανέγερσης των νέων κτιρίων του Μουσικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου και  κ. Κλεομένης Ψωμακέλης  (Μουσικού Σχολείου και  ΕΕΕΕΚ Ξάνθης) μίλησαν στο xanthipost.gr και υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι επιτέλους ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα !

Χρήστος Βαρδικελδόγλου,  Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Ξάνθης : «..Ήταν χαρά και τιμή που μας επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης – Είναι  η πρώτη φορά που ένας βουλευτής επισκέπτεται το Μουσικό Σχολείο και δεσμεύεται ενώπιον του συλλόγου των καθηγητών και των κηδεμόνων για ένα τέτοιο θέμα…»

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανέγερση του νέου κτιρίου του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον κ. Τσιλιγγίρη, ο φάκελος του έργου έχει ολοκληρωθεί ενώ η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια ΑΜΘ και τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο.

Ο κ. Τσιλιγγίρης το «τρέχει» εδώ και πολύ καιρό το project και μας έκανε μια εκτενή και αναλυτική ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της ανέγερσης του κτιρίου, επεσήμανε ο κ.  Βαρδικελδόγλου και πρόσθεσε ότι είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής επισκέπτεται το Μουσικό Σχολείο και δεσμεύεται ενώπιον του συλλόγου των καθηγητών και των κηδεμόνων για ένα τέτοιο θέμα. 

«…Επιτέλους το Μουσικό Σχολείο θα αποκτήσει το δικό του κτίριο διότι  εκτός από το παιδαγωγικό του έργο έχει και μεγάλο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο στα δρώμενα της Ξάνθης. Οπότε το αξίζει και έχουμε και όλο το λαό της Ξάνθης μαζί μας..» κατέληξε ο κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου.

Κλεομένης Ψωμακέλης,  Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Ξάνθης (Ειδικού Σχολείου Γενισέας) : «..Τολμώ να πω ότι  βλέπουμε φως στον ορίζοντα και ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που θέλουμε για τα παιδιά μας και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί –  Είμαστε πολύ κοντά στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κτιρίου..»

Όπως επεσήμανε ο Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Ξάνθης κ. Κλεομένης Ψωμακέλης, στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στο  xanthipost.gr,  το θέμα της στέγασης του σχολείου είναι  ένα χρονίζον ζήτημα και γνωστό εδώ και μία εικοσαετία και τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό  ταλαιπωρούνται διότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Ψωμακέλης «… έγιναν πολλές φιλότιμες προσπάθειες από δημάρχους και βουλευτές διαφόρων κομματικών παρατάξεων αλλά δυστυχώς πέρασαν  20 χρόνια χωρίς να γίνει κάτι επουσιώδες. Τώρα τολμώ να πω ότι  βλέπουμε φως στον ορίζοντα και ότι είμαστε πολύ κοντά σε αυτό που θέλουμε για τα παιδιά μας και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Είμαστε πολύ κοντά στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κτιρίου..»

Σύμφωνα με την ενημέρωση  από τον βουλευτή Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη  το 2023 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης περίπου 2 χρόνια.

Με τις φιλότιμες προσπάθειες του βουλευτή κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη αλλά και του Δημάρχου Αβδήρων κ. Τσιτιρίδη, είμαστε πρώτη φορά τόσο κοντά στην ανέγερση ενός σύγχρονου κτιρίου ειδικής αγωγής  για όλα τα παιδιά της ΠΕ Ξάνθης, κατέληξε ο κ. Ψωμακέλης.

Σχετικά Άρθρα