fbpx
ΚοινωνίαΚύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Οικοδομική «άνθιση» στην Ξάνθη. Εκδόθηκαν πάνω από 200 άδειες

Καθημερινά βλέπουμε σε όλες τις γειτονιές της Ξάνθης να έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται νέες κατοικίες και πολυκατοικίες. Μετά από μια περίοδο 10 ετών, στη περιοχή καταγράφεται μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα, κυρίως τα τελευταία δύο χρόνια όπου με την βοήθεια του Δήμου Ξάνθης εκδόθηκαν πάνω από 200 οικοδομικές άδειες.

Βέβαια υπάρχουν πάντα οι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την κατασκευαστική δραστηριότητα. Καταρχήν είναι η έλλειψη γης. Τα οικόπεδα εντός του ιστού της πόλης είναι λίγα και ακριβά. Στην συνέχεια είναι το κόστος κατασκευής ενός κτιρίου που έχει ανέβει υπερβολικά λόγω πρώτων υλών. Πολλές φορές οι εργολάβοι αδυνατούν να κοστολογήσουν ένα έργο, διότι οι τιμές στα οικοδομικά υλικά, τα υδραυλικά και τα καλώδια αλλάζουν κάθε εβδομάδα!!!

Τελευταίο και βασικό είναι η τεράστια έλλειψη σε εργατικό δυναμικό. Δεν υπάρχουν στην Ξάνθη ούτε εργάτες ούτε μάστορες και τεχνίτες για να υλοποιήσουν τα έργα.

Το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχει ζήτηση και μεγάλο οικιστικό πρόβλημα στην πόλη, πράγμα που εξασφαλίζει ότι όλα τα νέα διαμερίσματα θα πουληθούν.

Τέλος πρέπει να τονίσουμε και την σημαντική συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης που με οδηγίες του Μανώλη Τσέπελη ξεμπλόκαρε άδειες που έμεναν στα συρτάρια για χρόνια… έτσι πάνω από 200 νέες άδειες θα δώσουν δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο και ένα κεραμίδι πάνω από τα κεφάλια των νέων οικογενειών.

Φτηνή ενέργεια από τον Ήλιο !!!

Με ένα μικρό Φωτοβολταϊκό 6kw στην σκεπή σου, για αυτοπαραγωγή (net metering) μπορείς να μειώσεις σημαντικά το κόστος ενέργειας της οικίας σου – να μην πληρώνεις δηλαδή καθόλου αξία ρεύματος στον λογαριασμό σου!!! Να μηδενίσεις την ρήτρα αναπροσαρμογής και να έχεις τεράστια μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων !Αιτήσεις του προγράμματος για 20ετές συμβόλαιο από 1 Μαρτίου 2022

Πληροφορίες Καρυπίδης Σταύρος – Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε.

Α.Μ./Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.: 26855. ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: Ξ 23 / 24-06-1996 ΑΡ. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ξ-841 και Ξ-ΗΛ.-440

Ηλία Γεραγά 13 και Ελπίδος 19 (έναντι public) – 67100 Ξάνθη Τηλ. 2541076950 – 2541600699 – 6947267737

Σχετικά Άρθρα