fbpx
ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Η.Ασκαρίδης: παρά τις απαγορεύσεις καρναβαλικών εκδηλώσεων, ενθαρρυντικά τα μηνύματα για επισκέπτες στις συναυλίες το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Με την ‘παρέλαση’ αιμοδοσίας την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ολοκληρώνονται και φέτος, στην ιδιαίτερη περίοδο των περιορισμών και απαγορεύσεων λόγω πανδημίας, οι Θ.Λ.Ε – Ξανθιώτικο καρναβάλι 2022.

‘ Να έχουμε ένα καλό μήνα με υγεία και ειρήνη και από του χρόνου, ευχή όλων, να το επιτρέψουν οι συνθήκες ώστε ο λαοφιλής μας θεσμός να επανέλθει δυναμικά και ανανεωμένος. Και φέτος είμασταν υποχρεωμένοι να προσαρμόσουμε τις εκδηλώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω της πανδημίας’, επισημαίνει – μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου- ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Ηλίας Ασκαρίδης.

Όπως σημείωσε το πλήγμα για την τοπική οικονομία και τους συλλόγους της πόλης είναι μεγάλο:’ είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οφείλουμε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία. Δεν γίνεται διαφορετικά. Προέχει η υγεία. Το πλήγμα είναι μεγάλο για την τοπική οικονομία και τους συλλόγους μας. Η δυναμική του θεσμού στηρίζεται στους συλλόγους και τους εθελοντές μας. Απομένουν δυο ακόμη συναυλίες με τους ΟΝΙRAMA και τους GOING THROUGΗ την Παρασκευή, και το Γιάννη Πλούταρχο το Σάββατο. Θα ήθελα πάντως να επισημάνω ότι τα μηνύματα που δεχόμαστε για επισκέψεις το τελευταίο τριήμερο στην πόλη, παρά τους περιορισμούς και την απαγόρευση των καρναβαλικών παρελάσεων, είναι ενθαρρυντικά. Ήδη αναμένουμε επισκέπτες από γειτονικές περιοχές και στις δυο συναυλίες’, υπογραμμίζει.

Ακούστε τον κ. Ηλία Ασκαρίδη.

Ο κ. Ασκαρίδης κάλεσε τους συμπολίτες/σες αλλά και τη νεολαία της Ξάνθης να συμμετάσχουν στην  ‘αιμοδοτική παρέλαση’ που και φέτος θα αντικαταστήσει την καρναβαλική, λόγω της απαγόρευσης: ’ όπως και πέρυσι , που είχαμε εντυπωσιακή προσέλευση, έτσι και φέτος, αφού δεν μπορούμε να παρελάσουμε, ας σώσουμε τη ζωή όσων έχουν ανάγκη από αίμα’.

Τέλος, όπως είπε, είμαστε  εν αναμονή της απόφασης του Δημάρχου για το κλείσιμο των σχολείων την τελευταία Παρασκευή, μια απόφαση που εδώ και χρόνια συνοδεύει το θεσμό και ως άτυπο έθιμο, αλλά και ως παρότρυνση της νεολαίας να διατηρήσει και να εξελίξει και αυτή με τη σειρά της τον πιο λαοφιλή θεσμό της πόλης. Φέτος, εφόσον εκδοθεί,  θα έχει μια ακόμη διάσταση: την ενθάρρυνση των νέων της πόλης στον εθελοντισμό, στον οποίο η Ξάνθη έχει ούτως ή άλλως παράδοση, μέσω και της συμμετοχής τους – στις ηλικίες που επιτρέπεται- στην εθελοντική αιμοδοσία της Κυριακής, στο φουαγιέ του δημοτικού αμφιθεάτρου, από τις 10:00π.μ έως τις 14:00 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα