Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Ξάνθη: Με κάθε επισημότητα τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην π. Ελευθερίας (video όλη η τελετή και 40 φωτογραφίες)

Μαίρη Δαληκριάδου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Φεβρουάριου το πρωί η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ολοκαυτώματος που έχει αναγερθεί από το Δήμο Ξάνθης στην Πλατεία Ελευθερίας, στη μνήμη των 526 Εβραίων της Ξάνθης, οι οποίοι εκτοπίστηκαν και θανατώθηκαν βάναυσα στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν  ο Δήμος Ξάνθης, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και το ΠΑΚΕΘΡΑ.

Τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου, που εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για η Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), παρουσία υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, πρέσβεων ξένων χωρών και επισήμων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των ισχυουσών διατάξεων της υγειονομικής προστασίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Ραββίνο Θεσσαλονίκης. Κεντρικοί Ομιλητές ήταν ο Βασίλης Ριτζαλέος και ο Βασίλης Αϊβαλιώτης. Χαιρετισμό απεύθυναν επίσημοι προσκεκλημένοι, ακολούθησαν τα  Αποκαλυπτήρια Μνημείου, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση έκλεισε με Μουσικό Πρόγραμμα από τη σοπράνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης.loading...

Σχετικά Άρθρα