Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Το μήνυμα του αντιδημάρχου Παιδείας Παναγιώτη Αμβροσιάδη για την σημερινή εορτή των τριών ιεραρχών

Η σκέψη και η μνήμη μας σήμερα στους τρεις πεφωτισμένους δασκάλους της ελληνικής σκέψης, γιορτή των Τριών Ιεραρχών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γιορτή της Παιδείας, των Γραμμάτων, της Αρωγής.

Κατά τους τρεις ιεράρχες, τα βασικά στοιχεία της αληθινής παιδείας είναι η αγάπη, η ελευθερία, ο σεβασμός του ανθρώπινου προσώπου. Σε μία εποχή που η πανδημία αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της σε κάθε επίπεδο, οι νέοι αναζητούν το δρόμο τους σε μία πολύπλοκη και συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα οι βασικές αρχές ζωής και δράσης των Τριών Ιεραρχών, μπορούν να αποτελέσουν υγιή πρότυπα προς μίμηση και να δώσουν λύσεις. Αρκεί να μελετήσουμε την προσφορά τους. Εύχομαι στους μαθητές να βαδίσετε το δρόμο της γνώσης με ευπρέπεια και ήθος και μέσα από την πραγματική ανακάλυψη του εαυτού σας να πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας που θα σας κάνουν ευτυχισμένους, πετυχημένους μα πάνω απ’ όλα… ελεύθερες προσωπικότητες.

Στους εκπαιδευτικούς μας δύναμη στο τεράστιο και κοπιώδες έργο τους. Αποτελείτε τους στυλοβάτες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας καθώς στα χέρια σας εμπιστευόμαστε το μέλλον και την ελπίδα του τόπου μας, τα παιδιά μας.

Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Παιδείας Δήμου Ξάνθης

Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Σχετικά Άρθρα