Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις του νέου αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη (video από την συνέντευξη τύπου + foto)

Μαίρη Δαληκριάδου

Συνέντευξη τύπου και γνωριμία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παραχώρησε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Κουρτίδης την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης ξεκινώντας την ομιλία του διευκρίνισε ότι θέλει να τηρηθούν κατά τη διάρκεια της θητείας του κάποιες βασικές αρχές οι οποίες όπως υποστήριξε είναι ο σεβασμός στον πολίτη και στην καθημερινότητα του, ισονομία και κοινωνική συνοχή καθώς επίσης και ανάπτυξη και η δημιουργία υποδομών.

Το πρόγραμμα του μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πρωτίστως την καταγραφή των κτιρίων της πόλης και η την αξιοποίηση τους. Αναφέρθηκε στο θέμα των αναδασμών που πρωταρχικός στόχος της Αντιπεριφέρειας είναι να λυθεί το νομικό θέμα των αναδασμών. Αναφέρθηκε για την ενίσχυση του Χατζηδάκειου με συνεχείς συναυλίες και άλλα. Στο μεγάλο θέμα του τουρισμού τόνισε ότι θα ξεκινήσει με την προβολή ενός νέου τοπικού πιάτου με διαδικασίες επιλογής από τον κόσμο. Και στο τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει για την σωστή λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας.

Μετά το τέλος της συνέντευξης ακολούθησαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους τις οποίες απάντησε  ο κ. Κουρτίδης.

Ακολούθησε η κοπή πίτας για το νέο έτος της Αντιπεριφέρειας στην είσοδο της του κτιρίου. Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονας. Το φλουρί κέρδισε ο Δήμος Μύκης.

Η Συνέντευξη τύπου του κ. Κουρτίδη:

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/1037971216752336

Η κοπή πίτας:

https://www.facebook.com/xanthinews/videos/316182913755164

Σχετικά Άρθρα