Τελευταία Νέα

«Οι Ξανθιώτες αγαπούν την Ξάνθη»- Εποχή Κουρτίδη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης (του Δ. Γκαγκαλίδη)

του Δημήτρη Γκαγκαλίδη

Με ιδιαίτερη χαρά και ενδιαφέρον άκουσα την συνέντευξη τύπου, που δόθηκε το πρωί της Παρασκευής 14/1 από τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Κουρτίδη. Για ακόμη μια φορά ο λόγος του άγγιξε τις υποβόσκουσες και πάντα ετοιμοπόλεμες ελπίδες μου για κάτι νέο και αισιόδοξο, στα πολιτικά (με την ευρεία έννοια) δρώμενα του τόπου, σε επίπεδο νομαρχίας. Δεν χρειάζεται νομίζω να πιστοποιήσω και να αναφέρω ξανά τον οργανωτικό και συγκροτημένο λόγο του Κώστα Κουρτίδη, την ευφράδεια κι άνεση των λέξεων, αλλά και την πασιφανή αμεσότητα στην διαπροσωπική επικοινωνία. Προερχόμενος απ’ την Νομική κοινότητα κι έχοντας βαρύ βιογραφικό, είναι απολύτως δικαιολογημένη η παραπάνω εικόνα. Πέρα όμως απ’ τον λόγο, σημασία έχουν και τα έργα. Ο νέος Αντιπεριφεριάρχης μίλησε για τις πρώτες κινήσεις και στόχους, δίνοντας έκδηλα σημάδια μια ορθολογιστικής διαχείρισης και φυσικά ξεπερνώντας παλιά στερεότυπα και παθογένειες της κοινωνίας και πολιτικής. Έθεσε προτεραιότητα την νομική εξασφάλιση στις προγραμματισμένες κινήσεις κι ενέργειες και προχωρώντας και δείχνοντας την νέα κατεύθυνση την συμπύκνωσε σε μια φράση: «οι Ξανθιώτες αγαπούν την Ξάνθη». Από αυτή την εμβληματική διαπίστωση κάλεσε να συστρατευούν μαζί του άτομα, φορείς, συλλόγους και δομές της διοίκησης, οργάνωσης, οικονομίας και εν τέλει της κοινωνίας.

 Ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού και πολιτισμού ο Κώστας Κουρτίδης φαίνεται να είναι αποφασισμένος να αφήσει το προσωπικό του στίγμα, δηλώνοντας εκ των προτέρων την καλοπροαίρετη διάθεση του για να ακούσει, να αποδεχτεί και να υλοποιήσει κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση και ιδέα. Επιτρέψτε μου να είμαι περήφανος που μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται και οι δικές μου κι είμαι ακόμη πιο ευχαριστημένος από την διαπίστωση ότι παραμένει ανοιχτός σε όλες τις ενδιαφέρουσες προτάσεις και σχέδια που φτάνουν στο νομαρχιακό του γραφείο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει πρόοδος κι ανάπτυξη. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ εκτενέστερα σε συγκεκριμένα project, καθώς εκτιμώ ότι σύντομα θα δουν την δημοσιότητα και θα τεθούν προς επιλογή, στα χέρια των αρμοδίων. Το διετές πλάνο τουριστικής δράσης 2022-23, η πανΞανθιώτικη σύμπραξη τουριστικών φορέων, ο συντονισμός των ενεργειών, οι νέες μορφές τουρισμού και οι ενέργειες εκπαίδευσης και τεχνογνωσίας, είναι μερικά απ΄ τα πρώτα θέματα που θα μας απασχολήσουν. Κοντά στον τουρισμό κι ο πολιτισμός, θέτοντας ακόμη πιο υψηλούς στόχους κι αρχίζοντας απ’ τα απλά και ουσιώδη, που σύντομα θα δοθούν στη διάθεση των Ξανθιωτών κι επισκεπτών της περιοχής. Τελειώνοντας θα ήθελα να ακουστεί ότι όλοι εμείς που «Αγαπάμε την Ξάνθη» είμαστε στη διάθεση του κάθε διοικητικού προσώπου, του κάθε εκσυγχρονιστή δημιουργού, να καταθέσουμε τις «Αλλιώτικες Προτάσεις» μας, τις ιδέες, αλλά και μέρος του εαυτού μας, προκειμένου να συμβάλλουμε ενώνοντας τις δυνάμεις και τις φωνές μας. Είναι καιρός να σταματήσει η «εποχή της γκρίνιας» και των παραπόνων. Δεν χρειάζεται να μπουν κάτω απ’ το χαλί. Να παραμένουν υπαρκτά και προς ουσιαστική επίλυση. Να δοθεί όμως χώρος και για την ελπίδα, όπως αυτή προβάλλει τελευταία στο «κουτί της Πανδώρας».

Κύριε Κ. Κουρτίδη, σας λέω μετά λόγου γνώσης ότι «πρώτο δείγμα θετικό», αρκεί να υπάρξει η ίδια συνέχεια, πάθος και ενδιαφέρον στο έργο σας. Πρωτίστως στη διάθεση σας, αλλά και στον χρόνο σας, που προς το παρόν φαίνεται να είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένος στην Ξάνθη μας.   

Σχετικά Άρθρα