Έβρος Τελευταία Νέα

Ξεκινάει το έργο ισχυροποίησης της αντιπλημμυρικής προστασίας του κάμπου Θυμαριάς-Τυχερού-Φυλαχτού στην ΠΕ Έβρου

Την αντιπλημμυρική προστασία 38.500 στρεμμάτων στον κάμπο Θυμαριάς – Τυχερού – Φυλαχτού του Δήμου Σουφλίου ενισχύει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ένα νέο έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο έχει στόχο την ισχυροποίηση τωναντιπλημμυρικών υποδομών του κάμπου ο οποίος δέχεται μεγάλο υδάτινο φορτίοταυτόχρονα από τον ποταμό Έβρο στα ανατολικά,το ρέμα Λύρας στα βόρεια και το ρέμα Σαράντη στα νότια.

Με το έργο,θα συντηρηθούν και θα αποκατασταθούντα αναχώματα του ποταμού Έβρου και των ρεμάτων Λύρας και Σαράντη,θακαθαριστούν τα δύο αυτάρέματα καθώς και άλλα μικρότερα που καταλήγουν σε αυτά, θα καθαριστεί το δίκτυοτων αποστραγγιστικών καναλιών και τάφρων, θα επισκευαστούν και θα αναβαθμιστούν ταθυροφράγματακαι τα αντλιοστάσια.

Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Μιχάλη Κούγκουλο, νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ.

Σχετικά Άρθρα