Κύριο Θέμα Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Μ. Τσέπελης: Ρεαλιστικός και ιεραρχημένος ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ξάνθης

Το σχέδιο Προϋπολογισμού του Δήμου Ξάνθης, για το 2022,ύψους 59 εκατομμυρίων ευρώ, ψηφίστηκε χθες το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ρεαλιστικό και ιεραρχημένο» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, επισημαίνοντας ότι αν και είναι προσαρμοσμένος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει καταρτιστεί με γνώμονα τη στήριξη όλων των πολιτών, ευθυγραμμισμένος στις πραγματικές ανάγκες, προτάσσοντας την κοινωνική μέριμνα.

«Δε θα υποστείλουμε τη σημαία» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο τοπικό επιχειρείν, το οποίο δοκιμάστηκε σκληρά όλα τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως, με την πανδημία: «Με δράσεις και πολιτικές υποστηρίζουμε αυτό το κύτταρο οικονομίας, ανάπτυξης και εξωστρέφειας για ολόκληρο τον Δήμο», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πολιτικές που δρομολογούνται, καθώς και τις πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται για τη στήριξη της νέας γενιάς. «Αυτοί οι νέοι, τα κορίτσια και τα αγόρια του τόπου μας είναι το μέλλον του, είναι αυτοί που θα οδηγήσουν την περιοχή μας στην επόμενη φάση», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του Προϋπολογισμού υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, με έργα και μελέτες, στοχεύει στη βελτίωση της αισθητικής με δράσεις για την καθαριότητα και την ανακύκλωση, την  ανάπτυξη των υποδομών, την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, τον εκσυγχρονισμό των δομών πρόνοιας, έργα που προάγουν τον αθλητισμό και τους φυσικούς πόρους καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας. Έργα που, όπως είπε, βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Σημαντική παράμετρος για την πορεία της τοπικής κοινωνίας αποτελεί όπως τόνισε η διατήρηση της καλής ψυχολογίας των συμπολιτών μας.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι συμφωνούμε πως η ψυχολογία είναι το άλφα και το ωμέγα για όλες τις δραστηριότητες της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής.

Και αυτήν πρέπει να προστατεύσουμε να διατηρήσουμε να παγιώσουμε, προς όφελος, τελικά, ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας».

Ο εισηγητής του Προϋπολογισμού, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Μανώλης Φανουράκης, έκανε λόγο για έναν «αληθινό προϋπολογισμό», ο οποίος, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες«αντιμετωπίζει τα σύγχρονα προβλήματα και διατηρεί το κοινωνικό του πρόσημο».

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά σημεία του αναπτυξιακού προφίλ που «περιγράφονται» μέσα από τον προϋπολογισμό, δίνοντας έμφαση στο ότι, για πρώτη φορά -πέραν του γενικότερου προγραμματισμού- δημιουργούνται επιπλέον κωδικοί για τη Δημοτική Ενότητα της Σταυρούπολης, που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική και αναπτυξιακή της πορεία, στην ελεγχόμενη στάθμευση και το σύστημα εισόδου στην Παλιά Πόλη, αλλά και σε έργα και δράσεις για τη νέα γενιά, όπως τον χώρο διάδρασης και τεχνολογίας για παιδιά στο αναπαλαιωμένο κτίριο, γνωστό ως «Κονάκι του Μουζαφέρ Μπέη», υπενθυμίζοντας τον συνολικό προγραμματισμό της διοίκησης Τσέπελη, στον τομέα αυτό, μετη δημιουργία και κατασκευή νέων αθλητικών χώρων, αλλά και δομών που θα συνδυάζουν εκπαίδευση, άθληση και ψυχαγωγία.

Ο Αντιδήμαρχος επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξάνθης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία του δήμου για την επόμενη περίοδο.«Ο αγώνας είναι σαφώς δύσκολος και είναι συνεχής, μέσα σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, που δημιουργεί ανασφάλεια και προβληματισμό, σε ολόκληρο τον πλανήτη, για τη “μετά covid” εποχή και τις “πληγές” που θα κληθούν οι κοινωνίες να αντιμετωπίσουν, αλλά κυρίως να επουλώσουν, στο μέλλον», υπογράμμισε.

Ο Μανώλης Φανουράκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, σημειώνοντας ότι «αποτελεί ένα ζωντανό -μοναδικό- παράδειγμα αυτοδιοικητικού άνδρα που συνδυάζει την αστείρευτη έμπνευση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την αμεσότητα και τη δημιουργικότητα για τον Δήμο και τους πολίτες του».

Επίσης, ευχαρίστησε τη Διευθύντρια, τους Τμηματάρχες και τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας «για την ουσιαστική και αποτελεσματική δουλειά που διενήργησαν όλο αυτό το διάστημα».

Σχετικά Άρθρα