Αγροτικά Τελευταία Νέα

Μακάριος Λαζαρίδης: «Με άμεσα αντανακλαστικά, η Κυβέρνηση καλύπτει τα αγροτικά τιμολόγια ενέργειας»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τους αγρότες, έκανε την εξής δήλωση:

«Δεδομένης της παρατεταμένης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης και των πρωτοφανών αυξήσεων στην τιμή του φυσικού αερίου σε όλον τον πλανήτη, η Κυβέρνηση συνεχίζει με τις παρεμβάσεις της να ανακουφίζει τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

Ειδική μέριμνα κατ’ επανάληψη δίδεται στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ως έμπρακτη απόδειξη της στήριξης στο πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κάλυψη των αγροτικών τιμολογίων ενέργειας, με πρόσθετη επιδότησή τους για την κατανάλωση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Η επιδότηση θα καλύψει το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει επιβληθεί, αφαιρουμένων των εκπτώσεων και των επιδοτήσεων που ήδη έχουν χορηγηθεί.

Στην παραπάνω έκπτωση θα ενταχθούν και τα ξηραντήρια καπνού μετά από αίτηση στον οικείο προμηθευτή.

Η έκπτωση θα χορηγηθεί στους δικαιούχους με πιστωτικό λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. τις επόμενες ημέρες.

Το συνολικό ύψος της πρόσθετης επιδότησης στους αγρότες θα ανέλθει σε 50.000.000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, με υπευθυνότητα και σχέδιο, επιδεικνύει και πάλι άμεσα αντανακλαστικά και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Η στήριξη αυτού, άλλωστε, ήταν από την πρώτη στιγμή και παραμένει κορυφαία προτεραιότητά μας». 

Σχετικά Άρθρα