Γενική

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πύλη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Με παιδικές φωνές γέμισε το απόγευμα ο προαύλιος χώρος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς έγινε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου, το οποίο πλέον είναι φυτεμένο στην πύλη του υπουργείου απ’ όπου εισέρχονται οι επίσημες αντιπροσωπείες.

Ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους βρέθηκαν ήρωες του Walt Disney, ξυλοπόδαρος, ταχυδακτυλουργός αλλά και ζογκλέρ, οι οποίοι εντυπωσίασαν τους μικρούς φίλους τους παίζοντας με τις δάδες φωτιάς.

Ο παρευρισκόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προέτρεψε σε εγρήγορση, καθώς ο κίνδυνος της πανδημίας δεν έχει εκλείψει, και ευχήθηκε υγεία και πολλή δύναμη για να συνεχιστεί η προσπάθεια για ακόμα ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις.

Ευχές για υγεία και ευτυχία απηύθυνε και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος προέτρεψε γονείς και παιδιά να φωταγωγήσουν μαζί το χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Όντως, πέρυσι δεν μπορέσαμε να το κάνουμε αυτό, λόγω ειδικών συνθηκών. Η πανδημία δεν έχει περάσει, ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει. Αντιθέτως, υπάρχει ακόμα, μεταλλάσσεται, εξελίσσεται και εξακολουθεί να απειλεί, άρα βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Όπως σε εγρήγορση ξέρουν να βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των άλλων συνθηκών που διαρκώς αντιμετωπίζουν και προσέχουν.

Θα ήθελα να ευχηθώ με την ευκαιρία αυτή καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους. Κοιτάξτε να πάρετε κάποιες πολύτιμες ανάσες, φροντίστε να βρεθείτε κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα, περάστε μαζί τις γιορτές, νιώστε μαζί τους την οικογενειακή θαλπωρή, αυτές τις μέρες. Κάθε τέτοιες μέρες του χρόνου έτσι πρέπει να είναι, και πάρτε δυνάμεις για τη συνέχεια.

»Καλή δύναμη σε όλες και όλους και λέω για μια κόμη φορά ότι αποτελεί τιμή και προνόμιο για μένα να αποτελώ μέρος της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μαζί με αυτή τη Στρατιωτική Ηγεσία. Να συνεχίσουμε να κάνουμε την προσπάθεια ακόμα καλύτερη και ακόμα ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το καλό και το δίκαιο της Πατρίδας. Όμως αυτές οι μέρες, αυτή η περίοδος είναι περίοδος εορτών και προτρέπω όλες και όλους να το εκμεταλλευτούν, να το εκμεταλλευτείτε αυτό.

Καλή δύναμη, υγεία, χαρά, προκοπή, αισιοδοξία και ακόμα περισσότερη προσπάθεια για να τα πάμε ακόμα καλύτερα».

Σχετικά Άρθρα