Τελευταία Νέα

Ομιλία στο ΙΘΤΠ: «100 χρόνια από την παλιά στη νέα πατρίδα»

«100 χρόνια από την παλιά στη νέα πατρίδα»

Το 3ο Γυμνάσιο Μέλπω Μερλιέ διοργανώνει εκδήλωση για τη μικρασιατική καταστροφή με αφορμή τη συμπλήρωση το 2022 εκατό χρόνων από την καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 18.30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, καπναποθήκη ‘Π’, αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού».

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο κ. Μπακιρτζής Ιωάννης , αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μικρασιάτικα  τραγούδια η χορωδία του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης  υπό τη διεύθυνση του κ. Άλκη Πλακιά, εκπαιδευτικού μουσικής του σχολείου ενώ μαθητές θα διαβάσουν λογοτεχνικά κείμενα για την Μ. Ασία και την καταστροφή, αποσπάσματα από την πλούσια λογοτεχνική παραγωγή για την εποχή και τα τραγικά γεγονότα της καταστροφής.

Οι συμμετέχοντες , συμπεριλαμβανομένων των ανηλίκων από 12 ετών και άνω, εισέρχονται κατόπιν  υποχρεωτικής επίδειξης έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή πιστοποιητικού rapid test 48 ωρών.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (85) είναι απαραίτητη  η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και η κράτηση θέσης με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email[email protected]

Από το  3ο Γυμνάσιο   Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα