Γενική

Εξόρμηση του ΕΟΣ Ξάνθης για τον καθαρισμό του παλιού μονοπατιού που ανεβαίνει στο Αχλαδόβουνο – foto

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2021 εξόρμηση για τον καθαρισμό του παλιού μονοπατιού που ανεβαίνει στο Αχλαδόβουνο (Τσαλ) από το Γέρακα μέσα από το ρέμα από τον ΕΟΣ.

Καθαρίστηκαν τα πρώτα -και πιο απαιτητικά- 2,4 χιλιόμετρα και η δουλειά που έγινε με πολύ μεράκι και αρκετή κούραση από τους 20 συμμετέχοντες, είναι υποδειγματική! Μετά την απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας κλαδιών και βράχων που το είχαν κλείσει, όταν το κατεβήκαμε έμοιαζε αγνώριστο.

Ευχαριστούμε Αλέξη, Γιώργο, Χρήστο, Δημοσθένη, Δήμο, Αχιλλέα, Βαγγέλη, Λάζαρε, Χρύσα, Αθηνά, Μπάμπη, Παναγιώτη, Ευγενία, Στάθη, Ιορδάνη, Αργύρη και Νεράντζη (ο παππούς σου, ο Τηλέμαχος θα σε καμάρωνε σήμερα)!

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Αστέριο και τον Νίκο, που εκτός από τον κόπο, πρόσφεραν και τα αλυσοπρίονά τους! Τα υπόλοιπα 1,4 χλιόμετρα θα είναι πιο εύκολα και ελπίζουμε να γίνουν την επόμενη Κυριακή (για όσους δεν πάνε στο Γυφτόκαστρο). Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία να έρθουν κι αυτοί που σήμερα φοβήθηκαν τον καιρό.

Οι φωτογραφίες από το κατέβασμα, με το μονοπάτι καθαρισμένο, είναι του Δήμου, ενώ στις τελευταίες φαίνεται το σημείο που σταματήσαμε σήμερα.

Σχετικά Άρθρα