Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συνάντηση Δημάρχου Ξάνθης με νέους από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ξάνθης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, νέοι και νέες από το Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρίες Ξάνθης επισκέφθηκαν το μεσημέρι τον Δήμαρχο Μανώλη Τσέπελη.

Τους υποδέχτηκε με χαρά στο γραφείο του, συνομίλησε μαζί τους και δέχτηκε με συγκίνηση το δώρο τους: μια ζωγραφιά, αναπαράσταση του ιστορικού Ρολογιού της πόλης.

Έλαβε, ωστόσο, συγκεκριμένα αιτήματα, από τα ίδια τα παιδιά, σχετικά με το Κολυμβητήριο και τις διευκολύνσεις που μπορεί να έχουν τα ΑμεΑ, αλλά και για την τοποθέτηση των φαναριών αφής.

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «Ήδη έχουμε ένα ηλεκτροκίνητο αναβατόριο, ενώ σύντομα, θα τοποθετηθούν άλλα δύο, για την ασφαλή μετακίνηση των ΑμεΑ στην πισίνα. Επίσης» σημείωσε, «η είσοδος στο Κολυμβητήριο για τα άτομα με αναπηρίες είναι δωρεάν».

Τέλος, τόνισε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση των ηχητικών φαναριών, μέσα στην πόλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρίες εντάσσονται στο πλαίσιο της ανάπτυξης πολιτικών προστασίας, κοινωνικής ενσωμάτωσης και ισότητας ευκαιριών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Οι συγκεκριμένες δομές διασυνδέονται με τις εκπαιδευτικές μονάδες, τις κοινωνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και τους φορείς και υπηρεσίες πολιτιστικής, αθλητικής, περιβαλλοντικής τοπικής παρέμβασης και ανάπτυξης.

Σχετικά Άρθρα