Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μεγαλύτερες φέτος οι διακοπές των Χριστουγέννων για τους μαθητές

Σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό, οι μαθητές σταματούν τα μαθήματα από τις 23 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψουν ξανά στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου. Φέτος, θα ξεκουραστούν περισσότερο και συγκεκριμένα πάνω από 2 εβδομάδες.

Ωστόσο, υπάρχουν και «πιέσεις» για κλείσιμο των σχολείων νωρίτερα από τις 23 Δεκεμβρίου, υπό τον φόβο μεγαλύτερης διασποράς του κορωνοϊού.

H Νίκη Κεραμέως, ωστόσο, ξεκαθάρισε:

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση για κλείσιμο σχολείων» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως αναφέροντας παράλληλα πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%. Το ποσοστό των καθηγητών στα πανεπιστήμια που έχει εμβολιαστεί είναι στο 93% και των φοιτητών στο 82%».

Πιέσεις και από επιστήμονες

Παρόλα αυτά, ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA:

«Τα σχολεία θα μπορούσαν να κλείσουν σαν χειμερινές διακοπές. Θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει αυτό το καθεστώς χρόνια. Κλείνουν για την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά εμάς μας διευκολύνει γιατί είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα διασποράς, έχουμε δει εμβολιασμένους γονείς να υποφέρουν επειδή νόσησαν τα παιδιά τους».

Σχετικά Άρθρα