Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Μεγάλη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο για τον Θηλασμό που διοργάνωσαν η κλινική Γένεσις και η Fertilia

Μητρικός Θηλασμός! Ένα πολύτιμο δώρο ζωής. Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της μητρότητας, δίπλα στη μητέρα βρίσκεται η έμπειρη και εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων της Γενικής Μαιευτικής Χειρουργικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ και της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Fertiliaτου ομίλου Euromedica.

Με την ευκαιρία της Ελληνικής Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού και της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, η Γένεσις και η Fertilia διοργάνωσαν την Κυριακή 28 Νοεμβρίου ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας ZOOM, παρακολούθησαν 190 ενδιαφερόμενοι, που εγγράφηκαν ηλεκτρονικά στη διαδικασία.

Συντονιστές του διαδικτυακού σεμιναρίου ήταν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γένεσις, μαιευτήρας – γυναικολόγος Σάκης Τοσουνίδης, ο οποίος είναι και επιστημονικά υπεύθυνος του Μαιευτικού Τμήματος και ο παιδίατρος-νεογνολόγος Νικόλαος Νικολαϊδης, επιστημονικός διευθυντής της κλινικής  και επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών & Νεογνικού τμήματος.

Στην  πρώτη ενότητα του webinar, οι  μαιευτήρες γυναικολόγοι κ.κ. Δημήτρης Μπαλαούρας και Δημήτρης Χίτζιος ανέπτυξαν το θέμα «Η συμβολή του μαιευτήρα στην προαγωγή του μητρικού θηλασμού, ενώ η ομιλία της  μαίας καςΔήμητρας Καβακίδου είχε θέμα «Roomingin: Θηλασμός, συγκίνηση και αγωνία». Η ενότητα έκλεισε με την ομιλία της καςΜαρίας Ορφανίδου, νοσηλεύτριας, για τον «Θηλασμό στην εποχή της πανδημίας».

Ακολούθησε η δεύτερη ενότητα με αντικείμενο «Θηλασμός των πρόωρων νεογνών». Η κα Δέσποινα Λαβού, παιδίατρος- νεογνολόγος παρουσίασε το  θέμα «Θηλασμός: ταξίδι μετ’ εμποδίων», ενώ η ομιλία της  κας ‘Αννας Ξένου, μαίας στη Μονάδα Εντατικής Nοσηλείας Νεογνών είχε τίτλο « Φιλοξενούμαι στην ΜΕΝΝ: Περιμένω το γάλα μου». Η κα Νικολέττα Καρλατήρα, μαία στη ΜΕΝΝ, μίλησε για «Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την άντληση και την αποθήκευση μητρικού γάλακτος»

Στο τέλος κάθε ενότητας δόθηκε χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις, ενώ η εκδήλωση έληξε με την προβολή βίντεο και πρακτικές συμβουλές για τον μητρικό θηλασμό με ομιλήτρια την κα Βασιλική Διαμαντή, νοσηλεύτρια στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και μέλος της ομάδας θηλασμού της «Γένεσις».

Στόχος του διαδικτυακού σεμιναρίου  ήταν  να προσφέρει απλές συμβουλές σε κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται να θηλάσει το παιδί της, να την ενθαρρύνει σε αυτή την προσπάθεια και παράλληλα να ενημερώσει τους γονείς για το ζήτημα της προωρότητας και την ανάγκη του νεογνού να σιτιστεί με μητρικό γάλα.

Σχετικά Άρθρα