Οικολογία Τελευταία Νέα

Έρχεται Νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για το νερό χρήσης!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», αποκλειστικά για το νερό.

Μέχρι σήμερα τα προγράμματα «Εξοικονομώ» που κατά καιρούς «έτρεχε» η Πολιτεία είχαν ως αιχμή του δόρατός τους, την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και μια ευρεία σειρά από επιλέξιμες δαπάνες: Από την αντικατάσταση κουφωμάτων μέχρι την τοποθέτηση και την αναβάθμιση της θερμομόνωσης και από την αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης μέχρι παρεμβάσεις εξοικονόμησης στα πλαίσια της υιοθέτησης μιας smart home λογικής και πρακτικής.

Τους τελευταίους μήνες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», αποκλειστικά για το νερό. Απώτερος στόχος του θα είναι η αποτελεσματικότερη διαχείριση του υδάτινου αποθέματος, δια μέσω της χρηστής όσο και ορθολογικής χρήσης του, που θα επιτευχθεί μέσω της βελτίωσης του συστήματος τροφοδοσίας και αποχέτευσης, της έγκαιρης ανίχνευσης διαρροών, αλλά και της προληπτικής συντήρησης των εμπλεκόμενων υποδομών.

Μάλιστα, αναμένεται να δοθούν δελεαστικά οικονομικά κίνητρα προς τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για το νερό, ενώ την ίδια στιγμή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν σχετικών ερευνών και εξειδικευμένης μελέτης, προβλέπει πως κατά την προσεχή δεκαετία θα απαιτηθεί το συνολικό ποσό των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για έργα και διαδικασίες που σχετίζονται με την βελτίωση των δικτύων υδροδότησης και αποχέτευσης σε ολόκληρη την χώρα.

Τι μπορεί να αλλάξει στο νερό; Όλα! Μπορούν να ενσωματωθούν στα δίκτυα πολλαπλά «smart» στοιχεία, όπως λ.χ. την αξιοποίηση εξειδικευμένων εφαρμογών, η τοποθέτηση αισθητήρων, η εισαγωγή ΙοΤ και ΑΙ τεχνολογικών στοιχείων και διαδικασιών κ.ο.κ. και όλα αυτά θα τύχουν επιδότησης έως και 100%!

Αν είστε στην Ξάνθη και σας ενδιαφέρει να εντάξετε στο νέο πρόγραμμα αναβάθμισης για το Νερό ή το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» την κατοικίας σας, και να επιδοτηθείτε με πάνω από 65% στην ανακαίνισή της (συμπεριλαμβανομένου και της μετατροπής της θέρμανσής σας σε Φυσικό Αέριο), επικοινωνήστε μαζί μας για να αναλάβουμε την σύνταξη του φακέλου σας και την υποβολή του για έγκριση. Σταύρος Καρυπίδης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Τηλ. 6947267737 και 2541600699

Σχετικά Άρθρα