Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μαζεύουν λεφτά για ανεμβολίαστους Στρατιωτικούς

Αγαπητές συναδέλφισσες. Αγαπητοί συνάδελφοι.

Όπως όλοι γνωρίζετε, ανάμεσά μας βρίσκονται συναδέλφισσες και συνάδελφοι, που υπηρετούν σε στρατιωτικές δομές υγείας κι εξαιτίας του μη εμβολιασμού τους (για δικούς τους λόγους), έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, ακόμα κι αν αυτά δε σχετίζονται με παροχή ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών.

Ο κ. ΥΕΘΑ, παρόλες τις εκκλήσεις μας για να δώσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, μετακινώντας έστω το εν λόγω προσωπικό σε έτερες Μονάδες όπου ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, προτίμησε να νίψει τα χέρια του, αδιαφορώντας για την κατάληξη αυτών των οικογενειών.

Αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι αφενός να μην τους καταβάλλονται οι μηνιαίες αποδοχές που δικαιούνται και αφετέρου να κινδυνεύουν σε επιστροφή των αποδοχών που εισέπραξαν για το μήνα Σεπτέμβριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), παρόλο που προτρέπει όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συμβουλευτούν τους ιατρούς της εμπιστοσύνης τους, ώστε να πεισθούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού τους, σέβεται τις επιλογές της καθεμίας και του καθενός συναδέλφου, ανάμεσα σε αυτούς και των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε αναστολή καθηκόντων και εξαναγκάζονται – στα όρια του εκβιασμού – να προβούν σε μία ιατρική πράξη που (καλώς ή κακώς) δεν εγκρίνουν.

Στο ανωτέρω πλαίσιο και παρόλο που δε ζητήθηκε από τις ίδιες και τους ίδιους, για λόγους αξιοπρέπειας, να προβούμε σε οποιαδήποτε κίνηση οικονομικής στήριξής τους, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία, αντιλαμβανόμενοι τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει, να συνδράμουμε οικονομικά, ώστε τα παιδιά τους να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, έχοντας στη σχολική τους τσάντα το κολατσιό τους.

Σας καλούμε, θερμοπαρακαλώντας όλες και όλους εσάς, πέρα από το πόσο που θα δοθεί από την Π.Ο.Ε.Σ., να το συμπληρώσετε από το υστέρημά σας, ώστε να γεμίσουμε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους και να μπορέσουν, όχι μόνο να καθίσουν σε αυτό χαρούμενα, αλλά και να σηκωθούν χορτάτα!

Μπορείτε να καταθέσετε το ποσό που επιθυμείτε στον τραπεζικό λογαριασμό της Ομοσπονδίας:

ΙΒΑΝ: GR45 0260 2480 0001 7020 0869 677

Τράπεζα: EUROBANK

Με την ένδειξη: «Οικονομική ενίσχυση συναδέλφων σε αναστολή»

Είμαστε σίγουροι ότι, όπως πράξατε στο παρελθόν έτσι και τώρα θα ανταποκριθείτε στην έκκλησή μας.

Καλούμε τους δε πληττόμενους συναδέλφους μας, που επιθυμούν να λάβουν την εν λόγω οικονομική ενίσχυση, να απευθυνθούν στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας μας (τηλ  2168004777) ή στο mail της ΠΟΕΣ ([email protected]) ή στα Διοικητικά Συμβούλια των Περιφερειακών Ενώσεων της Π.Ο.Ε.Σ., τα οποία με απόλυτη εχεμύθεια θα τους κατευθύνουν.

Με εκτίμηση.

Σχετικά Άρθρα