ΚόμματαΤελευταία Νέα

Καλαφάτης: Μιλούν οι πράξεις, όχι τα λόγια

Συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη σε σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα θέματα της Θεσσαλονίκης

“Στόχος μας είναι να υλοποιούνται άμεσα τα έργα. Όπως διαπίστωσα, από την ενημέρωση που είχα από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη αυτό γίνεται. Μιλούν οι πράξεις κι όχι τα λόγια”, δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος, χθες Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στελεχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι η νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των αυθαιρέτων στην περιοχή Μετέωρα έχει πάρει το δρόμο για το Κοινοβούλιο, ώστε να ρυθμιστούν τα πολλά ιδιοκτησιακά θέματα που υπάρχουν.

Όσον αφορά το project του Ενιαίου Παραλιακού Μετώπου, μετά την ολοκλήρωση της αρχικής διαβούλευσης, μέσα στον Ιανουάριο, προγραμματίζεται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον συντονισμό του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη συγκρότηση Tasc Force ώστε να προχωρήσει  η συνεργασία στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Δήμων, για την προώθηση του φακέλου στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ).

Θετικές εξελίξεις διαπιστώθηκαν και στο ζήτημα των Ιδιωτικών Πολεοδομικών Σχεδίων, καθώς και στο project του Γηπέδου της Τούμπας. Εντός των ημερών, αναμένονται επιστολές προς το ΥΠΕΝ, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τις οποίες θα δίνεται λύση στα ζητήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά την ανάληψη των έργων ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου. Διαπιστώνεται έτσι ότι οι σχετικές διαδικασίες διήρκεσαν κατά πολύ λιγότερο από ότι απαιτούνταν παλαιότερα. 

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την έναρξη των εργασιών στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά όπου η ανάπλασή του παίρνει, πλέον, σάρκα και οστά, όπως είχε διαβεβαιώσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, για την ΔΕΘ. Υπογραμμίστηκε, ακόμη, ότι οι εξελίξεις για το Στρατόπεδο Κόδρα είναι ταχείες και θετικές.

Σχετικά Άρθρα