Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σπύρος Τσιλιγγίρης : Η Ανάπτυξη είναι ενιαία και όλα τα μέλη της Επιτροπής εργαστήκαμε με γνώμονα το καλό της Θράκης

Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ Σπύρος Τσιλιγγίρης με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για την κατά πλειοψηφία ψήφιση του Σχεδίου της ΝΔ για την Ανάπτυξη της Θράκης στα πλαίσια της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης . Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  για την πρωτοβουλία σύστασης της εν λόγω Επιτροπής και την Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπακογιάννη αλλά και όλα τα μέλη που εργάσθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες για το καλό της Θράκης.

Επεσήμανε  ότι μέρος των προτάσεών του υιοθετήθηκαν στο ψηφισθέν σχέδιο ενώ τόνισε τον κοινό στόχο όλων που είναι η μία ενιαία ανάπτυξη για την Θράκη που σημαίνει επενδύσεις στις υποδομές, στην ενέργεια και στον τουρισμό, στήριξη και εκσυγχρονισμό του πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα, ανάδειξη του πολιτισμού, της πολυμορφίας, της πολυχρωμίας. Τέλος εξέφρασε την θλίψη του και τον προβληματισμό του για την τοποθέτηση  Βουλευτή  της Ξάνθης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, όπως υποστήριξε ο κ. Τσιλιγγίρης, δημιούργησε ένταση και αντιδράσεις εντός της Επιτροπής .  

Ακολουθεί αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Τσιλιγγίρη :

30 χρόνια μετά από την Επιτροπή Τσουδερού, σήμερα η Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης ολοκλήρωσε τις εργασίες της όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ανάπτυξη της Θράκης.

Ως Βουλευτής  Ξάνθης νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  για την πρωτοβουλία σύστασης της εν λόγω Επιτροπής που αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Θράκη, την Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπακογιάννη αλλά και όλα τα μέλη της Επιτροπής που εργάσθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες για το καλό της Θράκης.

Επίσης πρέπει να επισημάνω ότι κατέθεσα στο Προεδρείο της Επιτροπής μακροσκελές έγγραφο προτάσεων, μέρος των οποίων υιοθετεί το ψηφισθέν σχέδιο.

Οι προτάσεις που κατέθεσα ως κυβερνητικός Βουλευτής Ξάνθης   ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο της δίκης μου αντίληψης περί του αναπτυξιακού σχεδιασμού που πρέπει να ακολουθηθεί στη Θράκη αλλά και αποτέλεσμα της καθημερινής μου επαφής με τις Ξανθιώτισσες και τους Ξανθιώτες, αφού για την Ανάπτυξη της Θράκης όλοι έχουμε και πρέπει να έχουμε λόγο.

Επιπρόσθετα, πρέπει να τονίσω τον  ζήλο  που επέδειξαν όλα τα κόμματα και όλα τα μέλη της Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης και ο οποίος γίνεται  εμφανής από το ότι η Επιτροπή οδηγήθηκε στη σύνταξη όχι ενός αλλά τεσσάρων σχεδίων.

Το πλήθος των προς συζήτηση σχεδίων ήταν αποτέλεσμα της διαφωνίας των κομμάτων αναφορικά με την Ανάπτυξη της Θράκης επί του τρόπου και όχι επί του επιδιωκόμενου αποτελέσματος. 

Εξάλλου η Ανάπτυξη είναι ενιαία και όλα τα μέλη της Επιτροπής εργαστήκαμε με γνώμονα το καλό της Θράκης.

Το προσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ανάπτυξη της Θράκης εκφράζει την αντίληψη τόσο των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που συμμετείχαμε στις εργασίες της Επιτροπής όσο και της σταθερής αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας περί αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Ανάπτυξη για εμάς σημαίνει επενδύσεις στις υποδομές, στην ενέργεια και στον τουρισμό.

Σημαίνει την ίδια στιγμή στήριξη και εκσυγχρονισμός του πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα.

Σημαίνει να επενδύσουμε στους ανθρώπους, στην παιδεία και στην εκπαίδευση.

Σημαίνει ενδυνάμωση των ευάλωτων ομάδων και των γυναικών. Σημαίνει ανάδειξη του πολιτισμού, της πολυμορφίας, της πολυχρωμίας.

Σημαίνει, τέλος, να μπορούν οι νέες και οι επόμενες γενιές να σταθούν δυνατά στα πόδια τους, ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες στον τόπο τους.

Όλα αυτά αντιπροσωπεύει το Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την Ανάπτυξη της Θράκης και για αυτόν τον λόγο είμαι περήφανος που συνεισέφερα με προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε  η Θράκη να αποτελέσει Περιφέρεια Ανάπτυξης, Προόδου και Καινοτομίας, πρωταγωνιστώντας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Κλείνοντας, με θλίψη και ιδιαίτερο προβληματισμό αναγκάζομαι να σταθώ, στην τοποθέτηση του Βουλευτή Ξάνθης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία δημιούργησε ένταση και αντιδράσεις εντός της Επιτροπής  και προσπάθησε να αμαυρώσει τις πολύμηνες εργασίες της Επιτροπής εκφράζοντας απόψεις που δεν συνάδουν με τον σκοπό και με το αντικείμενο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης. Ευελπιστώ για το καλό όλων οι απόψεις αυτές να είναι καθαρά προσωπικές και να μην εκφράζουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα