Ατζέντα Τελευταία Νέα

Εκδήλωση αλληλεγγύης, Σάββατο 27/11, 6:00 μ.μ., ΠΡΟΚΑΤ Πολυτεχνείου

Τη Δευτέρα 29 Νοέμβρη οδηγούνται σε δίκη 62 αγωνιστές [μεταξύ των οποίων 12 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ)], που στις 6 Δεκέμβρη του 2020 επιχείρησαν να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, στην Αθήνα. Η περσινή 6η Δεκέμβρη, αλλά και το Πολυτεχνείο της ίδιας χρονιάς, αποτέλεσαν πεδίο για εφαρμογή χουντικού τύπου αποφάσεων. Με πρόσχημα την πανδημία, απαγορεύτηκε κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα για τις δύο αυτές επετείους. Αυτοί που κλείνουν Νοσοκομεία, που βγάζουν σε «αναστολή» εργαζόμενούς, που αρνούνται τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που τσαλαπατάνε το δικαίωμα στην περίθαλψη και την ασφάλιση, που είναι υπεύθυνοι για την εφιαλτική τροπή που έχει πάρει η πανδημία, θέλησαν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές της δημόσιας Υγείας και να επιβάλουν στο κίνημα σιγή νεκροταφείου.

Δεν το κατόρθωσαν! Τα καλέσματα πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων βρήκαν ανταπόκριση και, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Βρήκαν όμως μπροστά τους έναν πάνοπλο και πολυπληθή μηχανισμό κρατικής τρομοκρατίας, που μόνο στόχο είχε την καταστολή. Οι συγκεντρώσεις χτυπήθηκαν, αγωνιστές κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν, συλλήφθηκαν και έναν χρόνο μετά δέχονται κλήσεις για δίκες: Δίκη των συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη του 2020 στη Θεσσαλονίκη, δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια, μετά το χτύπημα της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο του 2020 στην Αθήνα, δίκη των 62 συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα.

Πρόκειται ολοφάνερα για δίκες με ΠΟΛΙΤΙΚΟ περιεχόμενο. Τα κατηγορητήρια περί «διασποράς μολυσματικής νόσου» είναι, το λιγότερο, προσχηματικά. Πρόκειται για διώξεις με επιδίωξη την τρομοκράτηση του λαού και την επίθεση στα στοιχειώδη δημοκρατικά του δικαιώματα. Αλλά και για διώξεις που θέλουν να τρομοκρατήσουν οργανωμένες δυνάμεις της επαναστατικής Αριστεράς και που στοχοποιούν το δικαίωμα στην οργανωμένη πάλη. Αυτό ακριβώς φανερώνει ιδιαίτερα η δίκη των 62, μια μαζική δίωξη αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις φασιστικού τύπου απαγορεύσεις.

Όπως ακριβώς ΠΟΛΙΤΙΚΟ είναι το περιεχόμενο των επερχόμενων δικών, αντίστοιχα ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δοθεί από το λαό, απ’ το κίνημα και την Αριστερά.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, κάθε αγωνιστή, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στους διωκόμενους αγωνιστές, ώστε να ξεσηκωθεί ένα πλατύ, μαζικό κύμα συμπαράστασης που ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

Ø ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Ø Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

Ø ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Ø ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

Σχετικά Άρθρα