Κοινωνία Τελευταία Νέα

Μητροπολίτης Ξάνθης : Η εκκλησία είναι αδύνατον να ελέγχει τους πιστούς και δεν κλείνει σε κανέναν την πόρτα της γιατί είναι το σπίτι όλων μας! (Ηχητικό από το Δημοτικό Ραδιόφωνο)

Καλεί τους πιστούς να στρέψουν το νου και την καρδιά προς το Θεό και να προσεύχονται για το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας , της πανδημίας, αλλά και να παραμείνουν ενωμένοι κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του διχασμού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης  στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε στο  Δημοτικό Ραδιόφωνο,  και με πατρική αγάπη απευθύνθηκε  στο φιλότιμο και την ευαισθησία του λαού μας  και τους συνέστησε να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, τη μάσκα μέσα στο ναό, τις αποστάσεις,  και  όπως υποστήριξε «..για το δικό μας καλό και των συνανθρώπων μας,  να κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα…»

Ειδικότερα όπως δήλωσε ο σεβασμιώτατος  είναι εξ’ αντικειμένου αδύνατος ο έλεγχος στους πιστούς που προσέρχονται στους Ιερούς Ναούς.

«…Ποιος θα κάνει τον έλεγχο; Ουδείς μπορεί να επιβαρύνει με τέτοια υποχρέωση τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων. Δεν είναι αυτή η αρμοδιότητα τους. Στα χωριά μας μέλη εκκλησιαστικών συμβουλίων είναι δυο-τρεις ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Είναι αδύνατον. Άλλωστε η εκκλησία δεν υποχρεώνει, ούτε και κλείνει σε κανέναν την πόρτα της. Είναι το σπίτι όλων μας. Από αγάπη συστήνει μέτρα προφύλαξης της υγείας και της ίδιας της ζωής. Με πατρική αγάπη απευθύνομαι στο φιλότιμο και την ευαισθησία του λαού μας : να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, τη μάσκα μέσα στο ναό, τις αποστάσεις,  και για το δικό μας καλό και των συνανθρώπων μας,  να κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα. Τους ζητώ να ενημερωθούν από το γιατρό τους για το εμβόλιο, όσοι είναι ακόμη διστακτικοί ή έχουν επιφυλάξεις. Τους κατανοώ , αλλά τους ζητώ να μην ακούν κανέναν άλλο πέρα από το γιατρό τους..».

 Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στη δική του περιπέτεια με τον κορονοϊό :’ την πέρασα τη δοκιμασία ελαφρά διότι είμαι εμβολιασμένος. Ξέρετε πόσο μου έλειψε ο Ναός εκείνο το δεκαήμερο; Αφάνταστα. Για αυτό, πατρικά, ζητώ από όλους να είναι προσεκτικοί και ορθά ενημερωμένοι. Ποιος έχει δικαίωμα σε καιρό πανδημίας, σε καιρό που ο άνθρωπος έχει ανάγκη παρηγοριάς και στήριξης, να κλείσει την πόρτα της εκκλησίας; Να τηρούμε λοιπόν τα μέτρα , να ακούμε τους γιατρούς μας και να προσερχόμαστε στις εκκλησίες’.

Ο Σεβασιώτατος εστίασε σε σημεία της απόφασης της ΔΙΣ, καλώντας τους πιστούς να στρέψουν το νου και την καρδιά προς το Θεό και να προσεύχονται για το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας , της πανδημίας, αλλά και να παραμείνουν ενωμένοι κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του διχασμού.

Ζήτησε επίσης από όλους να προσεύχονται για τους υγειονομικούς μας που δίνουν τον μεγάλο αγώνα στα νοσοκομεία, ώστε να τους θωρακίζει η χάρη του Θεού.

Η …απογραφή

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και στις αντιδράσεις, τις γενικότερες κοινωνικές αντιδράσεις και συμπεριφορές που ενδεχομένως πυροδοτούνται και από τις πιεστικές συνθήκες της πανδημίας και έτσι μετά τους σκεπτικιστές των εμβολίων, προέκυψαν και οι σκεπτικιστές της …απογραφής :’ ορισμένοι αντιδρούν γιατί θεωρούν ότι τους ελέγχουν. Μα ήδη ελεγχόμαστε. Η απογραφή είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Να σας θυμίσω ότι ο Ιωσήφ με την Παναγία μας μετέβησαν από τη Ναζαρέτ στη Βηθλεέμ για να απογραφούν, μετά το δόγμα παρά Καίσαρος για απογραφή πληθυσμού. Είναι μια διαδικασία απαραίτητη εδώ και χιλιάδες χρόνια.

radio899.gr

Σχετικά Άρθρα