Κόμματα Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Πρωτιά θα καταγράψει ο Γ. Παπανδρέου στην Ξάνθη. Τι είπε κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου περιελάμβανε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΚΙΝ.ΑΛ το Σαββάτο που μας πέρασε στις 11 το πρωί σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης που είχε,  εξεδήλωσε την χαρά του που βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης σε αυτή την όμορφη πόλη, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε : «…Είμαι εδώ για να συνεχίσουμε μία πορεία ανάπτυξης, ανάταξης, ισχυροποίησης αυτής της παράταξής μας, της Δημοκρατικής και της Προοδευτικής παράταξης που ξέρουμε πόσο έχει προσφέρει σε αυτή τη χώρα και τι ελπίδες ξαναγεννά…». 

Σωστή υγεία, σωστή παιδεία, κατοικία,  εργασία, συντάξεις και βεβαίως και ισότητα των φύλων

Αυτή η χώρα χρειάζεται μία παράταξη η οποία μπορεί να εγγυηθεί πρώτα από όλα την φωνή του λαού της, τον σεβασμό της φωνής του ανθρώπου. Μία παράταξη που δημιούργησε το εθνικό σύστημα υγείας που έφερε τη δωρεάν παιδεία,  να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε και να εγγυηθούμε αυτά τα δικαιώματα για τον ελληνικό λαό. Είμαστε η παράταξη που θέλει να λειτουργήσει το κράτος με διαύγεια, με διαφάνεια,  να αξιοποιούνται οι πόροι του ελληνικού λαού σωστά για την ανάπτυξη όλης της χώρας και της περιφέρειας και όχι απλώς για τις μεγάλες εταιρείες και τους ισχυρούς, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου και εξήγησε πως το ΚΙΝ.ΑΛ είναι η παράταξη που μίλησε πρώτη για την ανάγκη της πράσινης αλλαγής απέναντι στην κλιματική κρίση, κάτι για το ποίο όλοι μιλούν σήμερα αλλά  λίγοι έχουν κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Είμαι εδώ λοιπόν να καλέσω όλο τον προοδευτικό κόσμο

Τέλος ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον προοδευτικό κόσμο να έρθει ξανά στην  αγκαλιά της δημοκρατικής παράταξης,  να συμμετάσχει με χαρά και ενθουσιασμό στις κομματικές εκλογές της 5ης  Δεκεμβρίου.

Ερώτηση Θανάση Ξυνίδη προς Γιώργο Παπανδρέου  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,   τον λόγο έλαβε ο κ. Θανάσης Ξυνίδης  και ρώτησε τον κ. Παπανδρέου για την γενναία απόφασή του να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή  ενώ έχει δεχθεί έναν έντονο πόλεμο και πολλά χτυπήματα κάτω από την μέση.

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι επιστρέφει γνωρίζοντας ότι θα συνεχίσει να δέχεται πόλεμο και χτυπήματα αλλά όπως εξήγησε στόχος του είναι  να αλλάξει την χώρα, από όποιο μετερίζι  κι αν βρεθεί  ενώ πρόσθεσε ότι  είναι έτοιμος να συγκρουστεί  και πάλι  με τα ισχυρά συμφέροντα .

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη 1μ.μ.  επισκέφθηκε τον οικισμό της Μύκης  όπου είχε  ευρεία συνάντηση με κατοίκους της ορεινής περιοχής.

Σχετικά Άρθρα