Ατζέντα Τελευταία Νέα

Συμμετοχή των ιδιωτικών υπαλλήλων στις σημερινές κινητοποιήσεις για την 17η Νοέμβρη

17 Νοέμβρη τιμούμε τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου!

Όλοι και όλες στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, στις 17:00 στα ΠΡΟΚΑΤ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από 48 χρόνια τα συνθήματα των εργαζομένων και των φοιτητών για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» και «έξω το ΝΑΤΟ», παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ. Είναι τα συνθήματα που μας ακολουθούν και σήμερα που τα μεροκάματά μας μειώνονται, αυξάνονται οι ώρες εργασίας, η ένταση στη δουλειά, παραμένουμε απροστάτευτοι απέναντι σε φυσικές καταστροφές, την πανδημία, τους επικίνδυνους σχεδιασμούς που μπλέκεται η χώρα μας για τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα.

Και σήμερα προσπαθούν να «βάλουν στο γύψο» τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, είτε με την καταστολή, είτε με τους νόμους που ξεχαρβαλώνουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την ελευθερία για να διεκδικήσει ο εργαζόμενος μια αξιοπρεπή ζωή. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει απλόχερα ό,τι ζητήσει η εργοδοσία, ξοδεύει με άνεση τα χρήματα της φορολογίας μας για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς για τη διασφάλιση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και της Θράκης και της Ξάνθης – χωρίς να θωρακίζει την άμυνα της ίδιας της χώρας – αλλά καθιστώντας την στόχο απέναντι στα άλλα κράτη.

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν είναι ακόμη μια επέτειος. Είναι η συνέχιση του αγώνα μας για μια αξιοπρεπή ζωή, με εργασιακά δικαιώματα, ελεύθερο χρόνο, Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για τα παιδιά μας. Με προστασία απέναντι στην πανδημία στους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, με ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

Οι απεργιακές νίκες των εργαζομένων της COSCO, της e-food, ο αγώνας των 22 μηνών των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δείχνουν το δρόμο, πως μέσα από την οργάνωση των εργαζομένων από τα σωματεία, μπορούν όχι απλώς να μπουν εμπόδια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας και του κράτους που θέλουν υποταγμένο τον εργαζόμενο, αλλά να κατακτηθούν καλύτεροι όροι εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, το δικαίωμα στην Υγεία και την Παιδεία.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 17:00 στα ΠΡΟΚΑΤ

 Εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, πλάι στους φοιτητές και τους μαθητές!

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά Άρθρα