Face to Face Τελευταία Νέα

Ενίσχυση ανέργων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας

Ο Πρωθυπουργός έχει πολλές φορές ξεκαθαρίσει ότι βασική φιλοσοφία  της αναπτυξιακής μας στρατηγικής είναι να έχει αντίκρισμα σε όλους τους Έλληνες και να μην αφήνει κανέναν πολίτη απροστάτευτο.   Έτσι με  τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που ψηφίστηκε γίνονται πράξη οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. για τους νέους, τους  ανέργους και την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων, καθώς και ρυθμίσεις για οφειλές που προέκυψαν στη διάρκεια της πανδημίας.

  • Ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2022 το  πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο», για την ένταξη -για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας- νέων ηλικίας 18-29 ετών. Στο πλαίσιο του προγράμματος επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό για έξι μήνες κάθε πρόσληψη πλήρους απασχόλησης νέου χωρίς εργασιακή εμπειρία με το ποσό των 1.200 ευρώ που επιμερίζεται για έξι μήνες μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για πρόγραμμα μερικής απασχόλησης, που θα απευθύνεται σε φοιτητές που θέλουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, με την επιδότηση να μειώνεται στο μισό.
  • Επεκτείνεται από την 1η Ιανουαρίου 2022 κατά 50.000 θέσεις το πρόγραμμα των αρχικά  100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας που θεσπίστηκε  ως μέτρο για την ανάσχεση των παρενεργειών της πανδημίας.
  • Διπλασιάζεται  για το Δεκέμβριο η μηνιαία εισοδηματική ενίσχυση για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Η καταβολή θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.
  • Δίνεται η δυνατότητα για  οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας να ενταχθούν από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων σε αυτή των 72 δόσεων.

Σχετικά Άρθρα