Ροδόπη Τελευταία Νέα

Ο Τσίπρας στον Ίασμο και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου

Υποδεχθήκαμε τον Αλέξη Τσίπρα στον Ίασμο και στην Πολιτιστική μας στέγη. Μεταφέραμε την πάγια θέση μας όσον αφορά την αποκατάσταση του δρόμου προς το Πολύαρνο όπου βρίσκεται και το καταφύγιό μας αναλύοντας τα αναπτυξιακά οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή.

Αναλυτικά απευθυνόμενος προς τον Πρώην Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου κ. Μπούκας Ηλίας είπε :

” Σας καλωσορίζουμε στον Ίασμο, έναν ευλογημένο τόπο με μεγάλη ιστορία και υποδομή με την καλύτερη γεωγραφική θέση στη Θράκη.

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου επιβραβεύω τις ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου από την δική σας κυβέρνηση για την αναβάθμιση του ρόλου των Κοινοτήτων και των Προέδρων, κάτι που άλλαξε δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση και υποβαθμίζει εκ νέου τον θεσμό καθιστώντας τον διακοσμητικό στοιχείο.

Εκπροσωπώντας τον Πολιτιστικό σύλλογο Ιάσμου σας ενημερώνω πως πέρα της καθημερινής δραστηριότητας του συλλόγου μας, έχουμε και ως σκοπό να βάλουμε ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη του τόπου μας μέσω του Πολιτισμού με εκδηλώσεις Πανθρακικής και όχι μόνο εμβέλειας όπως της Γιορτής Τσίπουρου αναδεικνύοντας ένα ντόπιο προιόν.

Γιορτή, την οποία τίμησαν κατά σειρά 3 υπουργοί και έχει πετύχει τον στόχο της καθώς προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες.

Ανάπτυξη επίσης είναι η κίνηση της τοπικής οικονομίας μέσω του τουρισμού.

Στον ορεινό μας όγκο υπάρχουν τα Θρακικά Μετέωρα, γραφικά χωριά, άγρια άλογα, σπάνια αρπακτικά πουλιά, η κοιλάδα του κομψάτου και το καταφύγιο του συλλόγου μας σε μία καταπληκτική διαδρομή.

Δύσκολη έως αδύνατη η επίσκεψη στην εν λόγω περιοχή γιαυτό και το πάγιο αίτημά μας προς πάσα κατεύθυνση είναι η αποκατάσταση του δρόμου.

Αυτή είναι και η πρότασή μας στην επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης τη στιγμή που βουλιάζει όλο και πιο πολύ το έργο του φράγματος του Κομψάτου που το ακούμε μόνο εδώ και 40 χρόνια.

Τέλος, οι ομορφιές και τα αξιοθέατα του τόπου μας παραμένουν αναξιοποίητα και ζητάμε από εσάς από όποια θέση βρεθείτε στο μέλλον να στρέψετε τα βλέμματα ουσιαστικά στην Θράκη ώστε να καρπωθεί και ο Ίασμος τα οφέλη που του αναλογούν “

Σχετικά Άρθρα