Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Εορτασμός του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης (το πρόγραμμα)

20 Απρίλου1961 μπαίνει στην οικογένεια των Αγίων με την Αγιοκατάταξη του ο Άγιος Νεκτάριος πολύ σύντομα ο εορτασμός του εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο έτσι και στην Ξάνθη και έπρεπε κάπου να τιμάται την μνήμη του, πολύ πιθανόν οι κάτοικοι της πόλης τότε δημιουργούν το παλαιό εικόνισμα που βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο ναό του Αγίου Ελευθερίου και καθιερώνεται ο εορτασμός στην ενορία ενώ διατηρείται μια παλιά συνήθεια μέχρι και σήμερα η παράκληση στον ναό κάθε Τετάρτη όλο το έτος προς τον Άγιο Νεκτάριο.

Στις μνήμες των γηραιότερων είναι χαραγμένη η ιστορία της εορτής όπου λεωφορεία γεμάτα από κόσμο κυρίως από τον κάμπο της Ξάνθης έφταναν στην Ξάνθη και κατέβαζαν ανθρώπους που έρχονταν μόνο για αυτήν την εορτή για να προσκυνήσουν τον Άγιο Νεκτάριο.

Η ενορία του Αγίου Ελευθερίου σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

Την Δευτέρα 8, Νοεμβρίου 2021 στις 18:00 η ώρα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείο κηρύγματος. Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 7:00 η ώρα θα τελεστεί ο όρθρος της εορτής και πανηγυρική θεία λειτουργία. Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκυνήσιν τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου που φυλάσσεται μονίμως στον ιερό ναό. (Το βράδυ της Τρίτης στις 20:00 η ώρα θα τελεστεί πανηγυρική αγρυπνία της εορτής του οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου)

Η ανακοίνωση του ιερού Ναού:

Σχετικά Άρθρα