Κοινωνία Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Επίσκεψη της Αν. Υπουργού κας Γκάγκα στο Νοσοκομείο Ξάνθης (θέλουμε περισσότερους εμβολιασμούς)

Το Νοσοκομείο Ξάνθης επισκέφθηκε χθες, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, συνοδευόμενη από τους συνεργάτες της  και τον Διοικητή της 4η ΥΠΕ.

Όπως δήλωσε στη XanthiNews.gr η Διοικήτρια του ΓΝΞ κ. Έλενα Ροφαέλα «…με χαρά υποδεχτήκαμε την  Αναπληρώτρια  Υπουργό Υγείας  κ. Γκάγκα η επίσκεψη της οποίας  περιορίστηκε σε υπηρεσιακό επίπεδο και δεν πραγματοποίησε  δηλώσεις, λόγω του εθνικού πένθους για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Η Υπουργός  με τους συνεργάτες της, παρουσία του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ,  ξεναγήθηκαν  στους χώρους  του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης  και φυσικά στην πτέρυγα covid  και όπως επεσήμανε η κ. Ροφαέλα,  η Υπουργός  εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την εικόνα του νοσοκομείου…».

Στην συνέχεια ακολούθησαν  συναντήσεις, παρουσία τόσο του βουλευτή  Ξάνθης της ΝΔ  κ. Σπύρου Τσιλιγίρη όσο και των διευθυντών των υπηρεσιών, των μελών του ΔΣ και εκπροσώπων των εργαζομένων, όπου τέθηκαν τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Το χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών και η αντιμετώπιση ενός  νέου κύματος της  πανδημίας  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης

Τα σημεία που επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν η αντιμετώπιση της πανδημίας  εν αναμονή και του νέου κύματος  και ο εμβολιασμός του πληθυσμού που ακόμη βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα καθώς και οι δράσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.  

Αξίζει να τονιστεί ότι  η κ. Γκάγκα  είχε με σύντομη επικοινωνία και  με το προσωπικό που στελεχώνει την πτέρυγα covid

Η Υπουργός και λόγω της ιδιότητας της,  είναι γνώστης των προβλημάτων εκ των έσω  και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της,   άκουσε με προσοχή τα θέματα που τέθηκαν με στόχο να δρομολογηθούν λύσεις και  να ενισχυθούν οι υγειονομικές δομές της περιοχής.

Έλενα Ροφαέλα, Διοικήτρια του ΓΝΞ :  Το Νοσοκομείο της Ξάνθης αυτή την στιγμή δέχεται μεγάλη πίεση αφού νοσηλεύει 15 περιστατικά συμπολιτών μας με covid

Όπως τόνισε η Διοικήτρια του ΓΝΞ κ. Έλενα Ροφαέλα, το Νοσοκομείο της Ξάνθης αυτή την στιγμή δέχεται μεγάλη πίεση αφού νοσηλεύει 15 περιστατικά και όπως υπογράμμισε δρομολογείται το άνοιγμα  νέας κλινικής covid.

Το ΓΝΞ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με ανοιχτά χειρουργεία και πληρότητα σε αναισθησιολόγους

Τέλος η κ. Ροφαέλα δήλωσε ότι το ΓΝΞ βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και  καταφέρνει με την κατάλληλη οργάνωση να διαχειρίζεται παράλληλα και τα  περιστατικά με  covid .

 «…Τα χειρουργεία  είναι ανοιχτά και υπάρχει πληρότητα σε αναισθησιολόγους..», κατέληξε η Διοικήτρια του ΓΝΞ.

Σχετικά Άρθρα