Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πέραμα: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί μετά τις «μαραθώνιες» απολογίες – Ελεύθεροι και οι δύο ανήλικοι Ρομά

Σε ένα πολύωρο θρίλερ εξελίχθηκε η διαδικασία της απολογίας των επτά αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσει τη ζωή του από πυροβολισμούς ένας 20χρονος Ρομά και να τραυματιστεί άλλος ένας.

Οι απολογίες των επτά αστυνομικών διήρκεσαν σχεδόν 12 ώρες (!) όπως σας ενημέρωσε το newsit.gr και το επόμενο βήμα ήταν να εκδοθεί η απόφαση για την αντιμετώπιση που θα έχουν.

Η οποία ήταν να αφεθούν όλοι ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο μετά τις απολογίες τους στην 4η ανακρίτρια Πειραιά και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, ενώ υπενθυμίζεται πως κατηγορούνταν για βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες όσο αφορά το θάνατο του 18χρονου Ρομά μετά την καταδίωξη στο Πέραμα.

Ίδια απόφαση λήφθηκε και για τους δύο ανήλικους Ρομά οι οποίοι αφέθηκαν μετά τις απολογίες του επίσης ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα.

Η ανακριτική διαδικασία ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά διήρκησε 14 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων ανακρίτρια και εισαγγελέας μετέβησαν και στο Τζάνειο νοσοκομείου προκειμένου να λάβουν απολογία από τον ανήλικο Ρομά που τραυματίστηκε κατά την καταδίωξη.

Χαμός όταν βγήκαν οι αστυνομικοί

Με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές υποδέχθηκαν τους επτά αστυνομικούς οι συνάδελφοί τους, που τους περίμεναν από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια. Μόλις οι επτά βγήκαν από τα δικαστήρια Πειραιά, οι αστυνομικοί φώναζαν και χτυπούσαν την κλούβα με την οποία αποχώρησαν οι επτά από τα δικαστήρια Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι επτά αστυνομικοί στα πολυσέλιδα υπομνήματά τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της 4ης τακτικής ανακρίτριας Πειραιά, αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και σε καμιά περίπτωση δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ εναντίον όσων επέβαιναν στο άσπρο Χιουντάι, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχαν θύματα αστυνομικοί.

Δείτε το βίντεο του newsit.gr από το σημείο

Σχετικά Άρθρα