fbpx
Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Γιώργος Τράγκας από Ξάνθη: Εδώ ψάχνουν να βρούνε πως εξαφανίστηκε η διακομματική για την ανάπτυξη της Θράκης!

Η Αθήνα κοιμάται, ενώ η Άγκυρα πληρώνει πολλά για να ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή.

Ουδείς πολιτικός – μέλος της αθηνοκεντρικής ελίτ ενδιαφέρεται για την τύχη των ευαίσθητων ακριτικών περιοχών της Θράκης. Ίσως πέφτει πολύ μακριά για τους κομφορμιστές και εθνομηδενιστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλουν μία γρήγορη λύση των προβλημάτων μας με την Τουρκία.

Όταν ο πρωθυπουργός τρώει το ψαράκι του στο Μοσχάτο, απολαμβάνοντας το κυριακάτικο μεσημέρι του, οι κάτοικοι της Ξάνθης πληρώνουν την βενζίνη 1,8 και 2,1 ευρώ το λίτρο και έτσι θυμούνται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Οι πολιτικοί που παίρνουν τον καφέ ή το Campari τους στο κόκκινο μπαρ της «Μεγάλης Βρετανίας», ή γεύονται το κατσικάκι στο «17», ούτε καν γνωρίζουν πως διαβιούν και συντηρούνται οι εργαζόμενοι εδώ στην Ξάνθη, που ο πληθυσμός είναι 50% και κάτι Χριστιανοί και οι υπόλοιποι Μουσουλμάνοι.  Περίπου 71,000 σύμφωνα με την τελευταία απογραφή (2014).

Οι υπάλληλοι στα σούπερ μάρκετ δεν προλαβαίνουν πλέον να αλλάζουν τα καρτελάκια των τιμών στα διάφορα προϊόντα. Η ανεργία καρμπόν, όπως σε όλη τη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι μειώνονται, μεταναστεύουν. Τα μεροκάματα μικρά. Άντε να ζήσεις με 550 ευρώ, στην καλύτερη περίπτωση. Συνήθως ο μισθός κυμαίνεται μεταξύ 400-450 ευρώ. 

Οι Μουσουλμάνοι, όπως μου είπαν συνάδελφοι και πολίτες της Ξάνθης, κινούνται καλύτερα οικονομικά. Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες, διαθέτουν μετρητά. Περιέργως, οι Χριστιανοί δυσκολεύονται να πληρώσουν τα εμπορεύματα. Πέντε χρόνια έχουν να δούνε να περνάει και να σφυρίζει τρένο από την περιοχή τους. Παντού ακούς για εξαγορές ακινήτων από Τούρκους, ή με λεφτά που φτάνουν από  την Τουρκία. «Γκρίζα» ζωή για τους περισσότερους. Ο καβγατζής γείτονας φροντίζει να στέλνει ενισχύσεις στους ομόθρησκους, ενώ εμείς του θεωρούμε  ακρίτες που μπορούν να ταλαιπωρούνται και να πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

Η ελίτ των Αθηνών, τους βλέπει με το ίδιο μάτι που έβλεπε η αρχαία Ρώμη τους εργαζόμενους στα λατομεία της Θράκης. Απ’ όπου διάλεγαν μονομάχους για το Κολοσσαίο. Η Άγκυρα μέσω του προξενείου της Κομοτηνής, θέλει να δείχνει «στοργική μητέρα», Πληρώνει ακόμα και μηνιαία επιδόματα, αρκεί οι Μουσουλμάνες να τηρούν τις παραδόσεις και να κυκλοφορούν στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή με μαντήλα. Λέγεται ότι αυτό κοστίζει περίπου 600 ευρώ το μήνα για κάθε δεσποινίδα ή κυρία! Δεν έχει σημασία αν πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει η νεαρή Μουσουλμάνα βγάζει το μαντήλι και γίνεται Ευρωπαία! 

Οι ιστορίες για την διείσδυση και την δράση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στην περιοχή είναι ποικίλες, αληθινές, υπερβολικές και εξωπραγματικές.   Υπάρχει πάντα η ιστορία των μουφτήδων, των ψευδο0μουφτήδων και του περίφημου Προξενείου της Κομοτηνής.

Σημασία έχει ότι επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, συγκροτήθηκε μια διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής στη Θράκη. Επικεφαλής τέθηκε η κ. Μπακογιάννη, αδελφή του πρωθυπουργού και διάφοροι άλλοι. Κατά σύμπτωση εθνομηδενιστές και πρόθυμοι να βρούμε μια ταχεία λύση των προβλημάτων  μας με την Τουρκία, αφού, σύμφωνα με την άποψή τους «είμεθα παιδιά των Τούρκων» (Καιρίδης). Το εκπληκτικό, όπως αφηγούνται οι κάτοικοι, είναι ότι τα μέλη αυτή της επιτροπής διέτρεξαν τη Θράκη, αλλά έφθασαν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, χωρίς να απαιτήσουν να κουραστούν περισσότερο και να πάνε στις Φέρες ή στο Διδυμότειχο.

Μετά από την πρώτη και μοναδική περιοδεία, εξαφανίστηκαν και δεν παρουσίασαν κανένα σχέδιο ή πρόγραμμα για την ανάπτυξη τρων απογόνων του Σπάρτακου.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, είναι μια πονεμένη ιστορία. Και εδώ τα ρεπορτάζ οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο σημερινός υπουργός Υγείας κ. Θανάσης Πλεύρης, αντικαθιστά το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω μη εμβολιασμού, με άλλο που «νοικιάζει» από εταιρείες μίσθωσης υπαλλήλων. Ο κ. Πλεύρης, εξ’ όσων λέγονται, πληρώνει πολύ ακριβότερα αυτές τις αντικαταστάσεις. Η εταιρεία παίρνει τριπλάσια ή τετραπλάσια από ότι ο εμβολιασμένος,  που πηγαίνει να εργαστεί στο νοσοκομείο. Ενενήντα δύο υγειονομικοί (10 γιατροί 8 νοσηλευτές), τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και έχουν πληρωθούν δύο μήνες. Συγχωνεύθηκαν το χειρουργικό τμήμα με το ουρολογικό.

Δεν υπάρχουν πλέον ΜΕΘ, γιατί είναι τέσσερις οι εντατικολόγοι και σήμερα οι διαθέσιμοι είναι τρεις. Επομένως δεν βγαίνει η βάρδια. Όπως μου είπαν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Ξάνθης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, εργάστηκαν σκληρά εναντίον του COVID-19, όταν δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Απέφυγαν να κάνουν το εμβόλιο γιατί στα κουτάκια που δίνει η εταιρεία παραγωγής του εμβολίου δεν υπάρχουν, ούτε οδηγίες, ούτε αντενδείξεις, ούτε όσα πρέπει να φέρουν φάρμακα και εμβόλια κατά την παραλαβή και τη διοχέτευση τους. Έχουν αυξηθεί, όπως μου είπαν , τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας.

Το νοσοκομείο κηρύχθηκε, όπως όλο το ΕΣΥ, αποκλειστικά μονάδα για COVID-19 μια ατέλειωτη λίστα περιστατικών, μορφές καρκίνου του στήθους του προστάτη. Να αναβληθεί το τακτικό χειρουργείο τους επί ένα και πλέον έτος! Πολλοί πέθαναν επειδή επιβαρύνθηκε η κατάστασή τους λόγω της αναστολής των χειρουργείων. Το 49& των κατοίκων της Ξάνθης έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι όχι. Κυκλοφορούν φήμες ότι πρόκειται το Γενικό Νοσοκομείο να γίνει Ιατρικό Κέντρο και να απορροφηθούν όλα τα ιατρικά περιστατικά Ξάνθης και Κομοτηνής, από μια νοσοκομειακή μονάδα που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Νιάρχος.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, Γιώργος Τράγκας, σε συνάντησή του με την Πρόεδρο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης[/caption]

Όπως μου είπε η κ. Θεοδώρα Πλαστήρα, πρόεδρος των εργαζόμενων του νοσοκομείου Ξάνθης,  που έχει εμβολιαστεί: «δεν είμεθα κατά του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας». Μετά «τα υποκριτικά χειροκροτήματα», μου είπε, «ζούμε μια απερίγραπτη κι αντιδημοκρατική δίωξη. Ζητάμε να επιστρέψουν όλοι οι υγειονομικοί με rapid test στις εργασίες τους , αλλά ο σημερινός υπουργός αρνείται να το δεχτεί. Ποτέ, δεν αναπληρώθηκαν τα κενά που δημιούργησε η αναστολή».

Ξάνθη 2021:  Η τιμή της βενζίνης στις ταμπέλες των πρατηρίων γράφει 1.821. Μην ψάξει κάποιος να ανακαλύψει γιατί οι Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες εδώ ζούνε καλύτερα από τους Χριστιανούς . Μην ερευνήσει ούτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ούτε σε εμβάσματα.

Ο διπλωματικός σάκος που φτάνει καθημερινά στο Προξενείο της Κομοτηνής, φυλάει καλά το μυστικό.  Το Μαξίμου και τα σαλόνια των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που ζούνε χλιδάτα εν καιρώ μνημονίου κα βαθιάς πτώχευσης της χώρας, πέφτουν πολύ μακριά από τη Θράκη και τα σύνορα.

  • Ο επικεφαλής του ΚΕΛΑΝ Γιώργος Τράγκας έδωσε συνέντευξη σε όλα τα Μέσα της περιοχής.
loading...

Σχετικά Άρθρα