Αθλητικά Τελευταία Νέα

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και έκδοσης για τον Μπιλ Πάπας – Παίκτες της Ομάδας προχώρησαν νομικά εναντίον της ομάδας

Ήρθε μήπως η ώρα που η ΠΑΕ και ο κύριος Γιαμουρίδης ή όποιος άλλος από την διοίκηση επιθυμεί, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις στους φιλάθλους της ομάδας;

Νέα δημοσιεύματα από την Αυστραλία έχουν στο στόχαστρο τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ Ξάνθης, Μπιλ Πάπας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της  gazzetta.gr, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας εξέδωσε την Τετάρτη 20/10 ένταλμα σύλληψης για τον κύριο Πάπας και ζητά την έκδοση του από την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «επανειλημμένη ανυπακοή» ως προς τις δικαστικές αποφάσεις και την προσπάθεια του να αποφύγει να επιδώσει σημαντικά έγγραφα.

Θυμίζουμε ότι ο κύριος Πάπας είναι στην Ελλάδα από τον Ιούλιο, την περίοδο που η Westpac άρχισε τις νομικές διαδικασίες εναντίον της εταιρίας του, Forum Finance.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της mpamag.com/au, που επικαλείται το ρεπορτάζ της Australian, εταιρικός οργανισμός που διευθύνει ο εξάδελφος του Μπιλ Πάπας, Μπιλ Κωνσταντινίδης εμπλέκεται στην έρευνα που διενεργεί το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο για την Forum Finance και αφορά τις νομικές αξιώσεις της Westpac και δυο παγκοσμίων τραπεζών, για καταγγελία απάτης ύψους 400.000.000 δολαρίων από τον κύριο Πάπας.Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι έχουν εκδοθεί κλητεύσεις για τις εταιρίες Fort Matilda και Natave. Η δεύτερη είναι εταιρία που θα διαγραφεί σήμερα και ανήκει στον κύριο Κωνσταντινίδη.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης δημιουργήθηκε στο πλαίσιο εμπορικής συμφωνίας που είχε κάνει με τον κύριο Πάπας. Πρόσθεσε ότι κινήθηκαν διαδικασίες από το Σεπτέμβριο, για τη διαγραφή της Natave, αφότου προέκυψαν ανησυχίες που την αφορούσαν. Η Fort Matilda είναι μεσιτική και επενδυτική εταιρία δανείων που έκανε συναλλαγές με τον κύριο Πάπας και τον συνεργάτη του, Vince Tesoriero.

Ο Έρικ Κωνσταντινίδης, αδελφός του Μπιλ Κωνσταντινίδη, είναι υπεύθυνος του Our Kloud που ανήκει στη Forum Finance και ανέλαβε μισθώσεις από τον αρχικό διαχειριστή (Forum) τον Ιούλιο, όπως και επικοινώνησε με πελάτες για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία της άμεσης χρέωσης.

«Πρόκειται για ένταλμα προσαγωγής»

Από την πλευρά της Ξάνθης προς το παρόν δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις, αλλά τους φαίνεται περίεργο να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν για αστικά δικαστήρια.  «Πρόκειται για ένταλμα προσαγωγής του κυρίου Πάπας που δεν σχετίζεται όμως με την ουσία της υπόθεσης και την φύση του αδικήματος αλλά με το γεγονός ότι δεν προσέρχεται στα πλαίσια αστικής δίκης προκειμένου να προσκομίσει έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση. Άρα δεν είναι ένταλμα σύλληψης στα πλαίσια ποινικής δικογραφίας αλλά στα πλαίσια αστικής δίκης για περαιτέρω διεξαγωγή αποδείξεων». Παράλληλα, γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει νομικός και οργανικός δεσμός της ομάδας με την εταιρία που εμπλέκεται στο φερόμενο σκάνδαλο.

Εντωμεταξύ παίκτες της Ομάδας προχώρησαν νομικά εναντίον της ομάδας με προσφυγές που εκδικάστηκαν στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ

Oι κύριοι Σάββας Σιατραβάνης και Ελίνι Δημούτσος προχώρησαν σε νομική κίνηση κατά της Ξάνθης με την κατάθεση προσφυγών που εκδικάστηκαν στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ.

Όπως σημειώνει το FL News στην διαδικασία δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ εκπροσώπηση της Θρακιώτικης ομάδας από κανέναν νομικό (αν και μέλος της διοίκησης, ο κ. Ουζουνίδης είναι νομικός).

Τον κ. Σιατραβάνη εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Πάρης Ατλαμάζογλου, ο οποίος έκανε λόγο για οφειλόμενα που απορρέουν από το συμβόλαιο και τον εσωτερικό κανονισμό.

Σε ό,τι αφορά στον Δημούτσο, ο νομικός εκπρόσωπός του, Μανώλης Αλαφραγκής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η προσφυγή κατατέθηκε στις 12 Οκτωβρίου. Στις 14 του ίδιου μήνα η ΠΑΕ κατέβαλε χωρίς αιτιολογία 1.500 ευρώ και τη Δευτέρα (18/10) άλλες 2.550 ευρώ που θεωρώ ότι αντιστοιχούν σε μπόνους. Εκτός της δόσης και του πριμ οφείλονται ακόμα 6.000 ευρώ από την εφορία».

Όπως κατέθεσε μάρτυρας, ο Δημούτσος από τον Αύγουστο ως τις 12 Οκτωβρίου προπονούνταν μόνος του. «Αυτό τον ενόχλησε περισσότερο», τόνισε και μίλησε για οφειλόμενα 5.000 ευρώ. Σημειώθηκε, μάλιστα, ότι η αποζημίωση είναι 75.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε μελλοντικές δόσεις ως τον Ιούνιο και μισθούς έως την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Ζητήθηκε, τέλος, η άμεση έκδοση απόφασης, ώστε ο ποδοσφαιριστής να μπορέσει να πάρει μεταγραφή τον Ιανουάριο.

Πάντως σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υπάρχουν καθυστερήσεις στις μηνιαίες καταβολές παικτών και διοικητικού προσωπικού

Επιπλέον δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι η ΠΑΕ Ξάνθη, δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα από κανέναν στο προτελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Super League 2 την Δευτέρα 18-10-2021.

Θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα η ΠΑΕ και  ο κύριος Γιαμουρίδης ή όποιος άλλος από την διοίκηση επιθυμεί,  να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις στους φιλάθλους της ομάδας, 10  μόλις ημέρες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος.

Σχετικά Άρθρα