Αθλητικά Τελευταία Νέα

Δυο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις θα φιλοξενήσει η Ξάνθη! (video)

(video) – Δήμος Ξάνθης: Δυο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις θα φιλοξενήσει η πόλη μας!

Ανάσα για την Ξάνθη  – Αθλητικές διοργανώσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας

Πρόκειται για το Βαλκανικό Πρωταθλήματος U15  Παίδων/Κορασίδων Ελευθέρας, Γυναικείας και Ελληνορωμαϊκής Πάλης καθώς και το  μεσογειακό πρωτάθλημα εφήβων στα τέλη Οκτώβρη και στα μέσα Νοέμβρη η Ξάνθη θα υποδεχθεί την  Εθνική Γυναικών Μπάσκετ  στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της έναντι της Εθνικής Γυναικών Πορτογαλίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης  κ. Μπεκήρ Ογλού Σουά  μιλώντας στο xanthipost.gr ενημέρωσε αναλυτικά για τις αθλητικές διοργανώσεις και δήλωσε πως  θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη από τις 28 έως τις 31/10/2021 η διοργάνωση του Βαλκανικού Πρωταθλήματος U15 και Παίδων/Κορασίδων Ελευθέρας, Γυναικείας και Ελληνορωμαϊκής Πάλης καθώς και το  μεσογειακό πρωτάθλημα εφήβων.

400 παιδιά με τους γονείς τους  δηλαδή πάνω από 1000 άτομα θα επισκεφθούν σε ένα τριήμερο την Ξάνθη μας

Λίγες ημέρες μετά (11 έως 14 Νοεμβρίου ) η Ξάνθη θα υποδεχθεί την  Εθνική Γυναικών Μπάσκετ  στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της έναντι της Εθνικής Γυναικών Πορτογαλίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023.Η αναμέτρηση της Ελλάδας με την Πορτογαλία θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021. Πρόκειται για τον δεύτερο κατά σειρά αγώνα που θα δώσει η Εθνική Γυναικών στα προκριματικά, καθώς θα έχει προηγηθεί τρεις ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου, ο εκτός έδρας αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα συμμετέχει στον έβδομο προκριματικό όμιλο, μαζί με Πορτογαλία, Μεγάλη Βρετανία και Εσθονία. Στην τελική φάση, που θα συνδιοργανώσουν Ισραήλ και Σλοβενία, προκρίνονται οι πρώτες ομάδες των δέκα ομίλων, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες.

Ανάσα για την Ξάνθη και την αγορά της πόλης μας

Οι προαναφερόμενες διοργανώσεις  στοχεύουν στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού που όχι μόνο προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι» αλλά παράλληλα συμβάλλει στην εξωστρέφεια της πόλης και δηλώνει την πρόθεση του Δήμου να φιλοξενούνται στην Ξάνθη μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

loading...

Σχετικά Άρθρα