Αθλητικά Τελευταία Νέα

ΕΟΣ Ξάνθης: ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Αγαπητοί μας φίλοι, μετά την  πρώτη, επιτυχημένη, διοργάνωση της Γιορτής των Μονοπατιών το 2017, κατά τα εγκαίνια του Δικτύου Περιαστικών Μονοπατιών της Ξάνθης, ο ΕΟΣ αποφάσισε την καθιέρωσή της. Δυστυχώς οι περιορισμοί δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή της, τόσο το 2020, όσο και την άνοιξη του 2021. Αποφασίστηκε λοιπόν να δοκιμάσουμε αυτή τη φορά να γίνει φθινοπωρινή. Καθώς όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με το φόβο του κορωνοϊού, αυτή φορά θα πραγματοποιηθεί κάπως διαφορετικά.

Θα γίνουν τέσσερις διαδρομές με διαφορετική αφετηρία ή/και ώρα αναχώρησης, ώστε να αποφύγουμε τη μεγάλη συγκέντρωση ατόμων στο καθιερωμένο σημείο εκκίνησης στο Σαμακώβ. Για τη συμμετοχή σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την/τον υπεύθυνο κάθε διαδρομής για να δηλώσετε συμμετοχή και να μάθετε λεπτομέρειες.

Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διαδρομές πεζοπορίας, με διαφορετική διάρκεια και βαθμό δυσκολίας:

  1. Γέφυρα Σαμακώβ – γύρος Κάστρου Ξανθίππης  – Σαμακώβ. (από την παλιά πόλη)

Μήκος διαδρομής: 4,5χλμ.  Συνολική ανάβαση: 280μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  1,5-2 ώρες

Υπεύθυνη: Μαρία Καραογλάνη  6987216993

  1. Γέφυρα Σαμακώβ – Κορυφή Μοναστήρι – Δρόμος Θηλιάς- Ι.Μ. Καλαμούς – Σαμακώβ. (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 8 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 600μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  3 ώρες

Υπεύθυνος: Λάζαρος Τσάλης 6947511272

  1. Χρύσα-Τρύφαινα-Σταυροδρόμι-Μανδράκι-Τρύφαινα-Αχλαδόρεμα-Χρύσα (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 11,5 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 820μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  4,5 ώρες

Υπεύθυνος: Νίκος Πετρίδης  6976504692

  1. Χρύσα-Αχλάδα-Μαύρο Ίσωμα-Αχλαδόρεμα-Χρύσα (κυκλική διαδρομή)

Μήκος διαδρομής: 15 χλμ.  Συνολική ανάβαση: 1260μ. Εκτιμώμενος χρόνος:  7 ώρες

Υπεύθυνος: Παναγιώτης Ντούμας  6977199811

Εκτός από τα 40 χιλιόμετρα μονοπατιών του Δικτύου στην περιοχή των μοναστηριών, του Αυγού και του Μακαρίου, την περσινή χρονιά καθαρίστηκαν, σημάνθηκαν και εντάχθηκαν στο Δίκτυο ακόμα 33 χιλιόμετρα στην περιοχή ανάμεσα στις κορυφές της Μέλτης, του Μάυρου Ισώματος και του Αχλαδόβουνου. Το σύνολο του δικτύου είναι πλέον 73 χιλιόμετρα μονοπατιών, για τα οποία σημείο εκκίνησης μπορεί να είναι κάποιο σημείο της πόλης, κάτι μοναδικό για όλη τη χώρα. Με καταπληκτικές διαδρομές, διαφόρων αποστάσεων και βαθμών δυσκολίας, οργανωμένο, με ενιαία σήμανση. Οι χρήστες των μονοπατιών έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής συνδυάζοντας τη διάθεση για άσκηση με την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον.

Φορέστε λοιπόν κατάλληλα παπούτσια, πάρτε το σακίδιό σας κι ελάτε μόνοι σας, με την οικογένεια ή με φίλους! Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από τις διαφορετικές διαδρομές πεζοπορίας που θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις δυνατότητές σας. Υπεύθυνοι για κάθε διαδρομή  θα είναι μέλη του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα