Ελλάδα Τελευταία Νέα

Πιερρακάκης: Έρχεται ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων και γνήσιο της υπογραφής μέσω gov.gr

Δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης διαβατηρίων, αλλά και γνήσιου της υπογραφής έρχονται το επόμενο διάστημα μέσω της πλατφόρμας gov.gr, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Θέμα μερικών εβδομάδων είναι η υλοποίηση της ψηφιακής ανανέωσης των διαβατηρίων, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και το ψηφιακό γνήσιο της υπογραφής μέσω του gov.gr τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον ΑΝΤ1. 

«Έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Θεοδωρικάκο να αποσυμφορηθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες. Θέλουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα που γίνονται ήδη σε άλλες χώρες. Όπως για παράδειγμα η ανανέωση των διαβατηρίων. Είναι θέμα μερικών εβδομάδων», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σχετικά με την εφαρμογή MyHealth o κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών τους.

«Δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή για να βλέπει ο κάθε πολίτης όχι μόνο τη συνταγογράφηση του αλλά και να λαμβάνει ιατρικές βεβαιώσεις. Όποιος για παράδειγμα χρειαστεί βεβαίωση για το γυμναστήριο, μπορεί να τη βρει εκεί» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας των 50 ετών και άνω με την αναμνηστική δόση τόνισε ότι «130.000 πολίτες έσπευσαν να εμβολιαστούν», σημειώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον». Επανέλαβε μάλιστα ότι «όσοι δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να απευθυνθούν στα φαρμακεία».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στην πλατφόρμα freedom pass data που αφορά στο πακέτο δεδομένων μεγέθους 50GB στους νέους 15-17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Έκανε γνωστό ότι με το άνοιγμα της πλατφόρμας έγιναν 14.000 αιτήσεις και έχουν ήδη πιστωθεί τα 50 GB σε 11.000 παιδιά.

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα